Sramotan potez – vlasnik Rokitsa otpustio 40.000 radnika zbog pada profita

Vlasnik Hjuston Rokitsa Tilman Fertita uručio je otkaze čak 40.000 radnika zato što mu je opao profit u doba pandemije koronavirusa.

Izvor: MS

Petak, 27.03.2020.

19:30

Sramotan potez – vlasnik Rokitsa otpustio 40.000 radnika zbog pada profita
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Fertita je vlasnik jednog od najvećeg lanca restorana u SAD, hotela i niza drugih objekata, ali je morao da podeli otkaze kako ne bi bio na velikom finansijskom gubitku.

Biznismen, čije je bogatstvo procenjeno na 4,6 milijardi dolara, priznao je da se na taj korak odlučio, ali i da ima ideju da vrati sve otpuštene.

"Želim svakog od njih ponovno da zaposlim, ovo je vrlo teško za radnike i njihove porodice, ali moramo preživeti ili kompanije neće biti", objasnio je Fertita.

Mediji u SAD pišu da su mu prihodi u poslednje vreme pali sa 12 na 11 miliona dolara.

"Taj milion mi je najvažniji. U njemu leži profit. Ako me smanjimo troškove, šta možemo? Kvalitet sigurno ne", pokušao je da se opravda.

U svom vlasništvu ima preko 600 objekata, a Rokitse je kupio pre tri godine za 2,2 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: