Netsi srušili "moćne" Lejkerse, Tejtumov šou u Indijani

Bilo je mnogo zanimljivosti u NBA noći iza nas, a Lejkresi su poraženi uprkos sjajnoj partiji Lebrona Džejmsa.

Izvor: SN

Sreda, 11.03.2020.

09:00

Netsi srušili
Photo by Harry How/Getty Images

Los Anđeles Lejkersi su ove sezone gospodarili Zapadom, a u noći iza nas su poraženi od Bruklin Netsa sa 104:102 i to u svom Stejpls Centru.

Entoni Dejvis je imao šut za pobedu, ali je promašio trojku uz zvuk sirene, pa su gosti iz Njujorka otišli kući sa velikim trijumfom u džepu.

Od samog starta se videlo da nas očekuje fantastična utakmica, pošto su Lejkersi dobili prvi kvartal sa 33:27, a Prins i Dinvidi su u dva navrata "sekli" serije Los Anđeles Lejkersa.

U toj drugoj četvrtini videli smo odlične Lejkerse na Lebronov pogon, ali je Spenser Dinvidi ponovo bio inicijator dobre igre svog tima i Netsi su stigli do novog vođstva, da bi domaćin na poluvreme otišao sa dva poena prednosti, 58:56.

Prelazni trener Netsa, Žak Von, imao je šta da kaže svojim izabranicima u svlačionici i "zapaljeni" Netsi završavaju treću deonicu sa 87:80, da bi u ludoj završnici za Lejkerse poentirali samo Dejvis i Džejms, a Spenser Dinvidi postavio 104:102, da bi Dejvis potom promašio trojku.

Lebron Džejms je imao 29 poena, 12 skokova, 9 asistencija, a Entoni Dejvis 26. Na drugoj strani, Dinvidi je sa 23 poena bio najbolji, a Lavert je dodao 22. Džejson Tejtum je svojom novom fantastičnom partijom od 30 postignutih poena uz 6 skokova, pomogao Boston Seltiksima da pobede Pejserse u Indijani rezultatom 114:111 i da obezbede mesto u plej ofu.

Pored sjajnog Tejtuma, istakao se i Gordon Hejvard koji je postigao 27 uz 10 skokova i 5 asistencija, a Danijel Tajs imao je 20 postignutih poena.

Na drugoj strani, Domantas Sabonis je još jednom flertovao s tripl dablom sa 29 poena, 9 skokova i 8 asistencija, Viktor Oladipo imao je 27 uz 7 skokova, a Ti Džej Voren 22 poena.

Seltiksi su bili vrlo ubedljivi u "Benkers Lajf Fildhausu" i ubacili 30 poena već u prvoj četvrtini, da bi njihova prednost rasla poput kvasca i u jednom momentu dostigla 14 poena prednosti pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Uspeo je Boston bez problema da održi vođstvo i da upiše novu značajnu pobedu za treće mesto na Istočnoj konferenciji. Klipersi su posle tesnog poraza od Lejkersa ostvarili ubedjlivu pobedu nad Golden Stejt Voriorsima rezultatom 131:107, uz čak sedam dvocifrenih igrača, a predvodnik je bio Kavaj Lenard sa 23 poena.

U redovima Voriorsa ponovo nije bilo Alena Smailagića, a Dragan Bender odigrao je najbolju utakmicu u svojoj NBA karijeri sa 23 postignuta poena i 7 skokova, dok je Endru Vigins postigao 21.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

16 h

Podeli: