Nekada veliki rivalitet i bitka za finale, sada borba u donjem delu Istoka VIDEO

U subotu od 23:00, Njujork Niksi će u "Medison Skver Gardenu" dočekati Čikago Bulse.

Izvor:

Subota, 29.02.2020.

09:36

Nekada veliki rivalitet i bitka za finale, sada borba u donjem delu Istoka VIDEO
Photo by Emilee Chinn/Getty Images

Niksi će protiv Bulsa tražiti prekid loše serije, od šest uzastopnih poraza u februaru.

"Bikovi" su u februaru uspeli da ostvare samo jednu pobedu i na poslednjih 10 utakmica doživeli su čak devet poraza.

Najvrednija franšiza u NBA ligi trenutno se nalazi na 14. mestu i ove sezone upisali su samo 17 pobeda, isto koliko i poslednjeplasirani Klivlend Kavalirsi. Obe ekipe imaju po 42 poraza, ali Niksi ne drže "fenjer" samo zbog bolje koš razlike.

Bulsi su nešto bolji, s obzirom da su slavili na 20 utakmici i doživeli 39 poraza, pa zauzimaju 11. mesto na tabeli Istočne konferencije.

Ove sezone odigrali su dva meča, a treći je na programu u subotu od 23 časa (prenos TV Arena Sport).

Prvi u "Medison Skver Gardenu" pripao je domaćim Niksima, koji su slavili rezultatom 105:98.

Predvodio ih je krilni centar Bobi Portis sa 28 poena i 11 skokova, a odličan je bio i novajlija Ar Džej Beret sa 19 poena, 15 skokova i pet asistencija.

Bulse je naravno predvodio Zek Lavin sa 21 poenom.

Drugi meč u Čikagu pripao je Bulsima – 120:102.

Kobi Vajt sa 27 i Zek Lavin sa 25 poena predvodili su Bulse do pobede, dok je Markus Moris, sada član Los Anđeles Klipersa, postigao 22, uz devet skokova. Nekada je rivalstvo između Niksa i Bulsa bilo jedno od najžešćih u NBA ligi.

Rivalstvo je počelo 1981. godine, kada su se prvi put sastali u doigravanju, a nastavilo se 1989. godine, kada su Niksi prvi put bili najbolji u diviziji Atlantik i zauzeli drugo mesto na Istoku.

Tada šestoplasirani Bulsi, predvođeni aktuelnim defanzivnim igračem godine i MVP-jem Majklom Džordanom, napravili su iznenađenje i izbacili su Nikse u polufinalu Istoka.

Dve godine kasnije, Bulsi sa 61 pobedom i Niksi sa samo 39, sastali su se ponovo u doigravanju, gde su "Bikovi" počistili ekipu iz Njujorka. 1992. i 1993. godine sastajali su se u finalima Istoka, gde su Bulsi slavili u sedam, odnosno šest odigranih utakmica.

Niksi su na krilima Patrika Juinga konačno dočekali da izbace Bulse u finalu Istoka, kada je Čikago bio bez Majkla Džordana 1994. godine.

Poslednji put su se susreli 1996. godine, kada su Bulsi lako izbacili Nikse.

Pamte se i neke utakmice iz 21. veka, kada je Ben Gordon pogodio za pobedu u "Gardenu", kada je Karmelo Entoni trojkama prelomio sada već čuvenu utakmicu, kada je Derik Rouz od tablu pogodio za pobedu u Čikagu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: