Dominacija Lebrona u prvom okršaju sa Zajonom

Los Anđeles Lejkersi su rezultatom 118:109 savladali Nju Orleans Pelikanse u pretheodnoj NBA noći.

Izvor: SN

Sreda, 26.02.2020.

08:45

Dominacija Lebrona u prvom okršaju sa Zajonom
Photo by Katelyn Mulcahy/Getty Images

Lejkersi su kraljevi Zapadne konferencije i to su pokazali još jednom.

Odigrali su još jednu kvalitetnu utakmicu i uspeli da slome otpor mladih Nju Orleans Pelikansa posle 48 minuta velike borbe u Stejpls centru.

Lebron je delio asistencije, a Dejvis i ekipa pogađali, pa su izabranici Frenka Vogela meč počeli serijom 12:2, a jedine poene za Pelikanse postigao je bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Brendon Ingram.

Potom se Pelikansi bude, Zajon Vilijamson pogađa neke šuteve, pridružuju mu se Ingram i Fejvors pa se razlika brzo stopila na 19:17, potom je klupa domaćeg tima odradila svoj posao i prva deonica završena je sa 30:26 u korist "jezeraša". Holidej i Vilijamson pogurali su Pelikane do prvog vođstva, ali su Lejkersi ponovo bili dovoljno skoncentrisani i vratili prednost poenima Lebrona Džejmsa, a ubrzo posle toga na semaforu je stajalo 58:46 i bilo je jasno da Lejkersi imaju kontrolu nad ovim susretom.

U trećoj četvrtini smo videli dosta drame. Drugo poluvreme počelo je trojkom Lonza Bola, da bi Lebron sa 11 vezanih poena kreirao novu seriju Lejkersa, da bi Ingram, Fejvors i Holidej odgovorili serijom 21:6 i gosti iz Nju Orleansa ponovo su poveli, sa 82:81.

Zahvaljujući Lebronu Džejmsu su Lejkersi izjednačili, a onda je Koldvel Poup ubacio dva poena za novo vođstvo. Gledali smo rezultatsku klackalicu tokom prvih 4 minuta poslednje deonice, a onda Džejms, Karuso i Dejvis dodaju gas.

Vrlo brzo stižu do 108:99, na šta je viđen poslednji trzaj Pelikansa u vidu poena Ingrama i Vilijamsona, ali je i to odbijeno pa su Lejkersi u poslednja dva minuta ušli sa dvocifrenom prednošću.

Lebron Džejms je bio fantastičan sa 40 postignutih poena, Entoni Dejvis je imao 21 i 14 skokova, Grin postiže 17 uz 5 skokova, a Koldvel Poup 15. Na drugoj strani, videli smo 34 poena Ingrama, 29 Vilijamsona, a po 11 su imali Meli i Holidej, dok je 10 imao Lonzo Bol. Boston Seltiksi su posle tesnog poraza od Los Anđeles Lejkersa uspeli da se vrate na pobednički kolosek i srušili Portland Trejl Blejzerse u "Moda centru" sa 118:106 na krilima fantastičnog Džejsona Tejtuma.

On je postigao 34 poena uz 5 skokova i bio najzaslužniji za Bostonov trijumf u Oregonu. Seltiksi su bili u prednosti tokom gotovo čitavog meča, pošto je poslednja Portlandova prednost bila sredinom prve četvrtine, kada je poene postigao Si Džej Mekalum. Od tog momenta kreću sjajni momenti izabranika Breda Stivensa, koji su ostvarili svoju 40. pobedu u sezoni. Pored sjajnog Tejtuma istakao se i Braun sa 24 poena, Vonamejker je imao 13, a po 12 su imali Hejvard i Smart.

Na drugoj strani, Si Džej Mekalum postigao je 28 poena i 10 asistencija, dok je Hasan Vajtsajd ubacio 18 uz 19 skokova, Trevor Ariza imao je 17, a Karmelo Entoni 14. Indijana Pejsersi su bez ikakvih problema pobedili slabašne Šarlot Hornetse rezultatom 119:80 u svom "Benkers lajf Fildhausu". Šarlot je poveo košem Malika Monka u prvom napadu i to je bila jedina prednost ovog tima.

Domantas Sabonis je postigao 21 poen uz 15 skokova i bio najefikasniji, 19 imao je Ti Džej Voren, Holidej 16, Brogdon 15, a na drugoj strani Majls Bridžis postigao je 17 i predvodio tim, dok je jedini dvocifreni uz njega bio Kejleb Martin sa 11 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: