"Supertrejd" – Hjuston "prodao" Kapelu, Denver "rastužio" Jokića

Hjuston Rokitsi trejdovali su Klinta Kapelu u trgovanju četiri tima u koji je bilo uključeno čak 12 igrača.

Izvor: AK

Sreda, 05.02.2020.

09:30

Photo by Takashi Aoyama/Getty Images

Kako prenosi ESPN, u pitanju je najskuplji trejd u poslednjih 20 godina u NBA ligi.

Rokitsi su za Kapelu dobili Roberta Kovingtona i Džordana Bela iz Minesota Timbervulvsa, za šta su Vulvsima poslali pika prve runde za 2020.

Vulvsi su takođe dobili Evana Tarnera iz Atlante i Džareda Vanderbilta iz Denvera, te Atlantin pik prve runde 2020.

Minesota je pik od Hjustona iskoristila da od Denver Nagetsa dobije beka Malika Bizlija i krilo Huanča Ernangomesa, jednog od najboljih prijatelja Nikole Jokića, dok je zadržala bolji pik od Atlante preko Bruklina. Očekuje se da Denver iskoristi ovaj pik prve runde od Hjustona 2020. dobijenog preko Minesote za novi trejd ove nedelje, kojim bi dodatno pojačao sastav u nameri da se bori za NBA titulu ove sezone.

Spekuliše se o plejmejkeru Nju Orleansa Džruu Holideju.

Nagetsi su takođe dobili beka Šabaza Nejpijera, krila Keitu Bates-Diopa i Nou Vonlea, te povređenog beka Džeralda Grina koga će otpustiti jer propušta celu sezonu.

Atlanta je dobila centra Nenea Ilarija, dok je Hjuston dobio drugi pik Atlante za 2024. preko Golden Stejt Voriorsa.

Rokitsi će zadržati i fleksibilnost od 12.000.000 dolara u "seleri-kepu" koji će im omogućiti potencijalni novi trejd pre isteka roka u četvrtak.

Iako je ostao bez igrača koji u proseku beleži dabl-dabl (13,9 poena i 13,8 skokova), Hjuston je bez Kapele na parketu imao skor 10-1 oslanjajući se na nisku petorku i spoljni šut preko superstar bekova Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka.

Prošlog vikenda su pobedili Dalas i Nju Orleans bez klasične "petice" u sastavu, iako je član tima Tajson Čendler.

Hoksi su u Kapeli dobili ogromno pojačanje u reketu i veliku podršku Ol-star beku Treju Jangu i krilima Džonu Kolinsu i Kevinu Huerteru.

Minesota očekuje od Bizlija i Ernangomesa da na leto produže ugovore i dobro se uklope sa ključnim tandemom tima Endruom Viginsom i Karl-Entonijem Taunsom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: