Tripl-dabl Jokića za tri četvrtine – Denver se osvetio Hjustonu!

Košarkaši Denver Nagetsa su pobedili Hjuston Roketse uz novi tripl-dabl Nikole Jokića.

Izvor: LN

Nedelja, 26.01.2020.

23:52

Tripl-dabl Jokića za tri četvrtine – Denver se osvetio Hjustonu!
AP Photo/David Zalubowski

Denver je uspeo da se osveti Hjustonu za poraz koji im je naneo u Teksasu pre samo nekoliko dana i zabeleži trijumf rezultatom 117:110.

Centar iz Sombora je i u tom meču imao tripl-dabl, a sada je upisao novi – deveti u sezoni, 37. u karijeri i drugi u 2020. godini.

Nikola je meč završio sa 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a Nagetsi su se pobedom izjednačili sa LA Klipersima na trećem mestu Zapada.

Obe ekipe imale su probleme sa povredama. Hjustonu je falio Džejms Harden, a Denveru Džamal Marej, Pol Milsap i Mejson Plamli.

Hjuston je bolje ušao u meč i stekao prednost od devet poena nakon prve četvrtine (36:27), ali se već u tim trenucima videlo da je Jokić spreman da pruži novu dobru partiju.

Denver je igrao toplo-hladno tokom celog prvog poluvremena i obe ekipe nisu ličile na sebe – što zbog povreda, što zbog okolnosti prouzrokovanih smrti Kobija Brajanta.

Rezervni centar gostiju Tajson Čendler uhvaćen je na kamerama kako plače na klupi, a celokupna atmosfera u dvorani se nije mnogo razlikovala.

Nagetsi su uspeli da se približe krajem prvog poluvremena, a onda i prvi put da povedu početkom treće četvrtine. Problem zvani "Jokić" trener Majk D'Entoni je pokušao da reši izuzetno niskom postavom, u kojoj je neretko Pi Džej Taker igrao centra umesto Klinta Kapele.

To nije preterano pomoglo Roketsima, pa je Jokić krajem treće deonice uhvatio skok koji mu je doneo pomenuti tripl-dabl.

Nagetsi su koliko-toliko "slomili" rivala sredinom poslednje četvrtine, kada je Monte Moris sa dve trojke odveo svoju ekipu na +7 (100:93).

Hjuston je promašio veliki broj otvorenih šuteva, a Denverova odbrana donela je dosta izgubljenih lopti protivnika.

Jokić je dirigovao napadom svoje ekipe, a gosti iz Teksasa nisu imali dovoljno goriva u rezervoaru kako bi napravili veliki preokret.

Pored centra reprezentacije Srbije kod Nagetsa se istakao Džeremi Grent sa 25 poena, dok su Majk Porter i Monte Moris postigli po 17.

Na drugoj strani Rasel Vestbruk je imao 32 poena i po sedam skokova i asistencija, ali i neverovatnih deset izgubljenih lopti. Erik Gordon je imao 19, a Ben Meklmor 15 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: