Gudurić "statista" u porazu Memfisa, Majami posle trilera savladao Vašington

Košarkaši Memfis Grizlisa poraženi su od Boston Seltiksa u gostima sa 119:95, dok je Majami posle produžetka bio bolji od Vašingtona rezultatom 134:129.

Izvor: SN

Četvrtak, 23.01.2020.

08:30

Gudurić
AP Photo/Lynne Sladky

Seltiksi su se trgli iz serije poraza i posle ubedljive pobede nad "večitim rivalom" Los Anđeles Lejkersima, savladali su i Memfis Grizlise.

TD Garden je poznat kao "neosvojiva tvrđava", a Marko Gudurić i saigrači su imali priliku da se i sami uvere u to.

Iako su Grizlisi sasvim dobro počeli susret, došli i do vođstva serijom 15:5 koju su inicirali Džeren Džekson i Jonas Valančijunas pa su posle prvog dvanaestominutnog perioda vodili sa 27:25.

I start drugog perioda je bio veoma dobar po goste iz Tenesija, koji su posle poena Bruksa došli do +7 kada je na semaforu stajalo 42:35. Tada Boston "dodaje gas".

Džejson Tejtum, Kemba Voker, Danijel Tajs i Džef Grin prave monstruoznu seriju od 23:0 u drugoj polovini kvartala, pa Boston stiže do velikih 58:42, da bi četvrtinu zatvorio Valančijunas sa nova dva poena.

U nastavku su izabranici Breda Stivensa samo nastavili tamo gde su stali i dovršili posao, pošto im nije bilo teško da održavaju veliku prednost stečenu u finišu prvog poluvremena.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić odigrao je 11 minuta i postigao samo 2 poena, uz 2 skoka. Valančijunas je imao 16 poena uz 13 skokova, dok je 13 poena postigao Džeren Džekson, koliko je imao i Solomon Hil.

Na drugoj strani, Tejtum je imao 23 poena, Tajs 14, Kanter 13, a Smart i Hejvard po 12 postignutih poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Majami Hit igra još jednu sjajnu sezonu i oni su u noći između srede i četvrtka stigli do 31. pobede u NBA ligi, pošto su posle produžetka savladali ekipu Vašington Vizardsa rezultatom 134:129.

S obzirom na to da se radi o drugoplasiranoj ekipi Istočne konferencije, očekivalo se da meč dobiju nešto lakše, ali su oni ipak morali da odu u produžetak kako bi došli do "svog" trijumfa.

Bredli Bil je ubacio 38 poena, nekadašnji as Partizana Davis Bertans 24, dok su Ajzea Tomas i Džordan Mekre imali po 14. Na drugoj strani, Tajler Hiro imao je 25 poena, jedan manje postigao je Džimi Batler, dok je Goran Dragić imao 22 uz 10 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: