"Do sukoba je došlo kada je Dejv želeo da Divac draftuje Dončića"

Sem Amik, iskusni novinar portala "The Athletic", pričao je o Dejvu Jejgeru prošlogodišnjem treneru Sakramento Kingsa.

Izvor: PT

Petak, 17.01.2020.

16:30

EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Amik godinama unazad prati Kingse i dobro je upoznat sa stanjem u franšizi iz prestonice Kalifornije.

On je ovoga puta u podkastu "House of Strauss" otkrio da je Jejger želeo da Kingsi draftuju Luku Dončića i da je to jedan od razloga zašto je došlo do razlaza.

To je bio jedan od razloga, a drugi je da Jejger nije bio u dobrim odnosima sa pomoćnikom generalnog menadžera Vlada Divca.

"Jedan od razloga zašto je došlo do sukoba između dve strane (Divca i Jejgera) je taj što je Dejv želeo da Sakramento draftuje Dončića", rekao je Amik i dodao:

"Jejger nije čovek koji će da drži jezik za zubima. Nije, da se izrazim, politički korektan, već je uvek direktan i jasan. Takav je bio u Memfisu, otvoreno je pričao o nedostacima".

Pored toga, Amik ističe da Vlade Divac nije bio oduševljen što je Jejgera postavio za trenera.

"Vlade je dao dozvolu da se Jejgeru ukaže prilika. Ali, isto to nije bio njegov prvi pik, znam da je pričao sa Patrikom Juingom i nekim drugim kandidatima. Dejv je imao veliku podršku vlasnika Kingsa. Od starta dve strane (Divac i vlasnik) nisu bili u potpunoj sinergiji", ističe Amik.

Dejv Jejger je prethodne godine uradio odličan posao sa Sakramentom i doveo ih je na korak do plej-ofa. Međutim, imao je nesuglasice sa Divčevim pomoćnikom, a iz svega vidimo i sa samim njim (Divcem).

Čuveni srpski košarkaš je na kraju sezone odlučio da otpusti obojicu (Dejva i Brendona) i za trenera je postavio Luka Voltona, kojem ne ide najbolje ove sezone, s obzirom da je Sakramento na pretposlednjoj poziciji na Zapadu sa skorom 15/26.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: