Lebron "dominirao" protiv "svojih", Hauard kao nekad – sjajni Los Anđeles Lejkersi

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Klivlend Kavalirse rezultatom 128:99 u noći između ponedeljka i utorka.

Izvor: SN/ZK

Utorak, 14.01.2020.

08:30

Lebron
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Lejkersi su ove sezone odigrali 22 meča protiv ekipa koje imaju više poraza nego pobeda i pobedili na svih 22.

Do novog trijumfa su stigli na krilima Lebrona Džejmsa koji je ubacio 31 poen, uz 2 skoka i 8 asistencija, dok je Dvajt Hauard odigrao kao u najboljim danima i postigao 21 poen uz 15 skokova.

Još četvorica košarkaša Lejkersa imali su dvocifren učinak. Ejveri Bredli je postigao 12, Kajl Kuzma 11, a Aleks Karuzo i Deni Grin po deset poena.

Kod Kavalirsa, najefikasniji je bio Kevin Lav sa 21 poenom, 11 skokova i tri asistencije, a dabl-dabl učinak imao je i Tristan Tompson - 17 poena i 10 skokova.

Po 16 poena postigli su Kolin Sekston i Darijus Garland, a poen manje Čedi Osman.

Prvi deo meča bio je izjednačen, na poluvreme se otišlo sa poenom prednosti u korist Klivlenda (47:48), ali su Lejkersi nošeni Džejmsom i Hauardom dodali gas u nastavku i stigli do ubedljivog trijumfa.
AP Photo/Charles Krupa
Košarkaši Bostona su pred svojim navijačima zabeležili drugu uzastopnu pobedu. Savladali su Čikago Bulse sa 113:101 i tako stigli do 27. trijumfa u sezoni posle kojeg su na drugom mestu na Istoku.

Džejson Tejtum bio je najefikasniji kod Seltiksa, postigao je 21 poen uz šest skokova i dve asistencije. Džejlin Braun je zabeležio 19 poena, a Enes Kanter 15 uz devet skokova.

Kemba Voker dodao je 14, Markus Smart 12, a Grent Vilijams poen manje.

Kod Bulsa, odličnu partiju prikazao je Zek Lavin, susret je završio sa 30 poena, pet skokova i dve asistencije, dok je Tadeus Jang postigao 17 poena.

Seltiksi su sav posao oko pobede završili u prve dve četvrtine. Prvu su dobili sa ubedljivih 14 poena (28:14), dok su na poluvremenu imali +18, tačnije 55:37.

Čikago je dobio treću deonicu, ali nedovoljno da bi nadoknadio minus, jer je Boston bio šuterski siguran u poslednoj četvrtini. Indijana je takođe zabeležila drugi uzastopni trijumf, savladala je Filadelfiju sa 101:95.

Pejsersi su bili bolji u prvom delu meča, na poluvremenu su imali sedam poena prednost, (42:49), ali nisu izdržali.

Malkolm Brogdon i Ti Džej Voren su u timu Indijane postigli po 21 poen. Džastin Holidej i Majls Tarner su postigli po 14 s tim što je Tarner tome dodao i 10 skokova i tako ostvario dabl-dabl učinak.

Dabl-dabl imao je i Domantas Sabonis sa deset poena i 14 skokova.

Kod Filadelfije, najbolji su bili Ben Simons sa 24poena i 14 skokova i Džoš Ričardson sa 23 poena, dok je Tobajas Heris zabeležio učinak od 15 poena, 11 skokova i tri asistencije.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: