Silver predlaže turnir usred sezone NBA, nagrada milion dolara po igraču!

Čelnici NBA imaju zanimljive predloge klubovima i Udruženju NBA igrača za sezonu 2021/22.

Izvor: Z.K.

Subota, 21.12.2019.

12:30

Silver predlaže turnir usred sezone NBA, nagrada milion dolara po igraču!
Photo by Brian Ach/Getty Images for TIME 100 Health Summit

Mediji u SAD prenose da čelnik NBA Adam Silver i njegovi saradnici ne odustaju od ideje da unesu izvesne promene u takmičenje.

Kako se saznaje, klubovima će biti predloženo da sezona ima 78 utakmica, a ne odustaje se ni ideje jednog turnira tokom sezone, u novembru ili decembru sa određenim bonusima i nagradama za igrače.

Predloženo je da svaki igrač učesnik pobednika turnira dobije nagradu od milion dolara, a trener pobedničkog tima 1,5 miliona dolara.

Nije tajna da NBA želi turnir koji bi počeo sa 30 timova i koji bi bio deo regularne sezone, a osam najboljih timova bi se plasiralo na završni turnir u kojem bi se igralo na eliminacije. Taj finalni deo bi se održavao u decembru.

Mnogi klubovi su skeptični i nisu spremni da prihvate da izgube dva meča na domaćem terenu kako bi napravili mesta za turnir. Veruje se da svaka od tih utakmica može da donese najprofitabilnijim klubovima dobit između tri i četiri miliona dolara.

Dalje, razmatra se mogućnost i da se igra plej-of za 7. i 8. mesto. Ekipe od 7. do 10. mesta bi se borile za poslednje dve pozicije.

Konačno, predlog je i da četiri najbolje ekipe iz ligaškog dela sezone budu nosioci u plej-ofu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: