Džordž izneverio Kliperse, Janisu 24 minuta protiv Klivlenda

Košarkaši Toronta, Čikaga i Milvokija ostvarili su pobede u noći između subote i nedelje.

Izvor: LN

Nedelja, 15.12.2019.

09:56

Džordž izneverio Kliperse, Janisu 24 minuta protiv Klivlenda
AP Photo/Nam Y. Huh

Toronto je sa 110:102 odbio nalet Bruklin Netsa na domaćem parketu.

Reptorsi su početkom druge deonice došli na čak +16, ali je Bruklin uspeo da na pauzu ode sa jednocifrenim zaostatkom (65:60).

Do kraja meča "mrežice" su pokušavale da koliko-toliko pariraju rivalu, ali nisu mogle da naprave ključni korak u povratku u egal.

Paskal Sijakam je brutalno počeo, ali usporio u drugom poluvremenu i meč završio sa 30 poena (10/26), deset skokova i pet asistencija. Dabl-dabl su imali Mark Gasol (17p, 15sk) i Serž Ibaka (12p, 12sk), dok je Norman Pauel dodao 25 poena.

Spenser Dinvidi je bio najbolji kod gostiju sa 24 poena i osam asistencija, Geret Templ je imao 16, a Torijan Prins 14 poena. Čikago Bulsi iznenadili su oslabljene LA Kliperse i pobedili ih rezultatom 109:106.

Klipersi nisu uspeli da nadoknade nedostatak Lua Vilijamsa i Kavaja Lenarda.

Tokom celog meča viđena je rezultatska klackalica i pobednik je odlučen tek u samom finišu, nakon što su gosti ispustili prednost od 106:103.

Na 48 sekundi do kraja Bulsi su izjednačili trojkom Denzela Valentajna, Pol Džordž je promašio dva naredna štua između kojih je viđena izgubljena lopta Zeka Lavina, koji je u poslednjem napadu odlučio meč.

Na dve sekunde do kraja Lavin je pogodio polaganje uz faul, a do kraja meča Pi Dži je promašio još jedan šut.

Lavin je imao 31 poena, a pratili su ga Tadijus Jang i Valentajn sa 17, odnosno 16 poena.

Kod Klipersa najefikasniji bio je Montrezl Herel sa 30 poena i sedam skokova. Pol Džordž je imao 27, a Patrik Paterson i Lendri Šemet po 11 poena. Milvoki Baksi su opravdali ulogu favorita protiv Klivlend Kavalirsa i učinili ih najgorom ekipom Istoka sa skorom 6/20 (dele mesto sa Njujorkom i Atlantom).

Baksi su kontrolisali meč od početka do kraja, na poluvremenu stekli +18 i tu prednost izuzetno lako održali do kraja.

Janis Adetokumbo za 24 minuta na terenu je uspeo da postigne 29 poena, dok je Kris Midlton imao 24.

Na drugoj strani najefikasniji je bio ruki Kevin Porter Junior sa 15. Džordan Klarkson je imao 13, a Tristan Tompson i Kevin Lav po 12 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: