Bjelica ubacio 30, Sakramento pobedio u Dalasu!

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica je upisao 30 poena u trijumfu Kingsa nad Mevsima rezultatom 110:106.

Izvor: SV

Ponedeljak, 09.12.2019.

03:36

Bjelica ubacio 30, Sakramento pobedio u Dalasu!
Getty Images

Krilni centar ekipe iz Kalifornije je taj učinak zabeležio za 34 minuta na terenu, uz šut 13/18, a dodao je sedam skokova, četiri asistencije, po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Nije imao nijedan izgubljen posed, a sa njim na parketu Sakramento je imao prednost od 14 poena.

Bjelica je 30 poena ubacio i igrajući za Minesotu, ali je njegov tadašnji tim izgubio taj meč od Bostona.

Bjelica je do poluvremena imao 16 poena, Kingsi su odigrali briljatnu napadačku utakmicu, uz ekonomičnu potrošnju potrošnju lopti u napadu za glavne napadačke zvezde.

Stvari je u finišu četvrte četvrtine pokvario Herison Barns (13 poena, 6/15 iz igre) od koga je trener Luk Volton tražio da preuzme odgovornost i rešava akcije kroz 1 na 1 situacije.

Nekadašnji reprezentativac SAD je u poslednja dva minuta donosio loše odluke u napadu, promašio je tri šuta, dok je u defanzivi bez Bjelice na parketu, sa nižom petorkom, bilo previše mesta za Luku Dončića i Kristapsa Porzingisa, a tokom većeg dela utakmice i Tima Hardaveja.

U trenucima loše organizacije napada Bogdan Bogdanović je pogodio tešku dugu dvojku i održao prednost Kingsa na više od dva poseda.

Njegov nastup u Teksasu je bio najavljen kao verovatan, pošto je reprezentativcu Srbije dijagnostifikovana kontuziona povreda u desnom kolenu.

Na terenu je proveo 28 minuta, uglavnom na poziciji krila, uz 3 pogotka iz 9 pokušaja, za ukupno 10 poena, po 3 skoka i asistencije, uz dve izgubljene lopte. Uz Bjelicu je tokom celog meča bio konstantan Badi Hild, koji je ubacio 26 poena, uz 5 asistencija i 4 skoka, a bitan posao u duelima pod obručem obavio je i Rišon Holms sa 12 poena, 9 skokova i 2 asistencije.

Sakramento je konačno dobio doprinos Trevora Arize, koji je sa veteranskom ulogom ubacio 10 poena, uz po 5 skokova i promašaja u šutu za 3 poena.

Meč je odlučen propuštenom prilikom arbitara da dosude prekršaj na Dončiću u poslednjem aktivnom napadu Meveriksa.

Prilikom pokušaja da uputi flouter ka obruču Kori Džozef je dotakao po ruci mladog Slovenca i verovatno uticao na to da njegov šut ostane na prvom obruču.

Po Holmsovom skoku je usledio tajm-aut iz koga su za konačnih 110:106 akciju "iz ofsajda" odigrali Bogdanović kao izvođač lopte i Bjelica kao egzekutor na praznom košu.

Deveta pobeda Sakramenta u sezoni, a zbog 13 poraza u prethodnim mečevima ekipa se nalazi na 10. poziciji Zapadne konferencije, sa pobedom manje i porazom više od prvog tima koji zauzima plej-of poziciju.

Sa druge strane, Meveriksi su iz zaostatka od 24 poena došli do prilike za izjednačenje i produžetak, ali su ipak doživeli sedmi poraz.

Prethodni mečevi su uticali na to da Dalas bude jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone sa 16 pobeda iz 23 utakmice, što je trenutno dovoljno za treće mesto Zapada iza ekipa iz Los Anđelesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: