Lejkersi nezaustavljivi, Janis i Baksi održali lekciju Klipersima

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Portland Trejlblejzerse 136:113.

Izvor: PT

Subota, 07.12.2019.

09:00

Lejkersi nezaustavljivi, Janis i Baksi održali lekciju Klipersima
Photo by Steve Dykes/Getty Images

U Oregonu smo videli okršaj velikih prijatelja, ali i rivala, Lebrona Džejmsa i Karmela Entonija, koji je na kraju veoma ubedljivo pripao "kralju".

Lejkersi su u 23. meču sezone upisali dvadesetu pobedu i još jednom su pokazali da se nalaze u fenomenalnoj formi.

Džejms i Dejvis odigrali su brutalne utakmice i bili su nerešiva enigma za Lilarda i drugare. "Kralj" je imao učinak od 31 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je "obrva" postigao 39 uz devet skokova, dve asistencije i ukradene lopte i tri blokade.

Lejkersi su od druge četvrtine preuzeli potpuno kontrolu nad mečom i do kraja se nije postavljalo pitanje pobednika.

Blejzersi koji onako dovoljno osakaćeni povredama doživeli su još jedan udarac. Rodni Hud, jedan od ključnih igrača ekipe, pokidao je ahilovu tetivu i propustiće ostatak sezone.

Demijan Lilard je postigao 29 poena, uz sedam skokova i osam asistencija, Vajtsajd je postigao 17 uz 10 skokova, dok su Si Džej Mekalum i Karmelo Entoni postigli po 15.

Lejkersi sada imaju skor 20/3, dok su Blejzersi na 9/14. Košarkaši Milvoki Baksa neočekivano lako pobedili su Los Anđeles Kliperse – 119:91.

Na 25. rođendan Janisa Adetokumba, Milvoki je odigrao perfektnu utakmicu i pitanje pobednika rešio je pre poslednje četvrtine.

MVP lige je za 26 minuta imao učinak od 27 poena, 11 skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Midlton sa 17, Konaton sa 13 i Dinvićenco sa 11 i Bledso sa 10 poena.

Kod Klipersa podbacili su Pol Džordž i Kavaj Lenard. PG je imao 13 poena i sedam skokova, dok je "kandža" ubacio 17 uz pet skokova. Slabe partije odigrali su i Lu Vilijams (11p), odnosno Montrez Herel (11p).

Klipersi su na skoru od 16/7, dok su Baksi na 20/3. Košarkaši Oklahome savladali su posle produžetka Minesotu Timbervulvs – 139:127.

U neverovatnoj završnici Oklahoma je uspela da iščupa pobedu na način koji će se dugo prepričavati. Minesota je vodila 121:119 i Tauns je imao dva bacanja.

Trener Vulvsa je ubacio Džordana Bela zbog skoka, međutim dres krilnog centra nije bio upasan. Kris Pol je to primetio i rekao sudiji, koji je po pravilu dodelio jedno bacanje Oklahomi.

Tander je uspeo da smanji na 121:120, Tauns je potom pogodio jedno bacanje, a onda je Denis Šruder u poslednjoj sekundi pogodio za 122:122. Ušlo se u produžetak, tamo je Oklahoma bila bolja i na kraju je slavila 137:129.

Kris Pol je još jednom pokazao kakvu "glavu" ima i meč je na kraju završio sa 30 poena i sedam asistencija. Minesotu su predvodili Tig i Tauns sa 32 i 30 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: