"Nikola, izgubio si me... šta se dešava? Da li si povređen?" VIDEO

Džejlen Rouz, nekadašnji NBA košarkaš, kaže da je Nikola Jokić i dalje "njegov čovek" i da uprkos lošim partijama srpskog košarkaša "neće odustati od njega".

PTIzvor: B92
Podeli
(Photo by Ronald Cortes/Getty Images)
(Photo by Ronald Cortes/Getty Images)

Rouz, zajedno sa Dejvidom Džakobijem, ima emisiju na ESPN na kojoj su više putu u prošlosti pohvalno pričali o centru Denvera.

Nekadašnji igrač mnogih NBA ekipa sada je stao u odbranu Jokića, dok je Džakobi, koji je pre takođe imao samo lepe reči za Jokića, sada odustao i "izašao iz Nikolinog kluba obožavatelja".

"Džejlene, znaš da nemam problem da kritikujem nekog košarkaša. Da li se sećaš kada su svi letos pričali o Nikoli Jokiću kao MVP? Da li se sećaš kako je igrao u plej-ofu prethodne godine, kada je bukvalno promenio poziciju centra? Nikola Jokić je sada, najblaže rečeno, očajan. Džejlene, u pet utakmica zaredom nije postigao 20 poena!", počeo je Džakobi.

Rouz je imao spreman odgovor.

"U poslednje tri utakmice imao je ukupno 23 poena (pre meča s Niksima), ali moram da ti kažem šta je razlika između ekstremno lojalnog navijača i onog koji nije takav... Pa zar se ne sećaš... To je bio naš čovek (Jokić)! Zar ćeš sada da tako lako odustaneš od njega?", upitao ga je Rouz.

"Ne, ne. Evo o čemu pričam. Nisam još odustao od Jokića...", kratko je dodao Džakobi.

"Da, ali si rekao – da li se sećate kako smo pričali o njemu o MVP kandidatu?", odgovorio mu je Rouz, pa se Džakobi "iznervirao" i rekao kako više nije navijač srpskog košarkaša.

"E, ipak ću da odustanem od njega. Nikola samo napred. Moraš da me ponovo ubediš da ti verujem. Nikola, izgubio si me. Ne možeš postići 20 poena u pet utakmica zaredom? Da li si povređen? Da li si van forme? Nikola, šta se dešava? Da li se sećaš plej-ofa prošle godine? Da li se sećaš?", rekao je Džakobi uz smeh.

Kako Rouz i Džakobi pričaju o Jokiću pogledajte od 1:35.

Rouz je smirenim glasom pokušao da ubedi Džakobija da se vrati u "Jokićev klub obožavatelja".

"Džakobi, slušaj svog brata. To je naš čovek (Jokić). Pričaš o tome da neko nije ispunio očekivanja", rekao je Rouz i dodao:

"Tačno, pokušavam da ti kažem. Sada iskreno, ušao je u sezonu van forme, u slaboj fizičkoj spremi i da bi bio "streč" centar (onaj koji širi igru i izvlači na šut za tri poena), više igra horizontalno, nego vertikalno. Ako si primetio, sada dosta preuzimaju na Jokiću, stavljaju manje odbrambene igrače da ga čuvaju i generalno ne dobija te povoljne duele koje je dobijao prošle godine. Ali, recimo Pol Milsap dobija više prostora".

"Jokić je moj čovek i uz njega sam!", zaključio je Rouz.

"Ali, gde su ta sva spektakularna dodavanja? Gde je ta magija koju smo dobijali od njega?", upitao je na kraju Džakobi i rekao kako je "odustao" od Jokića.

Srpski centar ove sezone prosečno beleži 14,9 poena, 10 skokova i šest asistencija i generalno igra ispod proseka.

Photo by Scott Legato/Getty Images for Jalen Rose Leadership Academy (PGD Global Event)/ Rouz i Džakobi.
Photo by Scott Legato/Getty Images for Jalen Rose Leadership Academy (PGD Global Event)/ Rouz i Džakobi.

strana 1 od 36 idi na stranu