Tračak nade za sablasne Nikse

NBA franšiza Njujork Niksi mogla bi posle ko zna koliko godina da povuče jedan dobar potez.

Izvor: LN

Utorak, 03.12.2019.

09:08

Tračak nade za sablasne Nikse
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Niksi su pola decenije najgora ekipa u NBA ligi i, kako trenutno stvari stoje, ne piše im se dobro ni u budućnosti.

Ove sezone imaju 4 pobede i 17 poraza i nalaze se na pretposlednjem mestu, a letos su zapanjili javnost izuzento lošim potezima uprave u "Velikoj jabuci".

Ukratko o problemima jedne od najpopularnijih ekipa na svetu mogli ste da čitate na našem portalu.

Sada Niksi razmišljaju u pravom smeru i žele da angažuju predsendika košarkaških operacija Toronto Reptorsa Masaija Uđirija, prenose američki mediji.

Uđiri je jedan od najuspešnijih i najcenjenijih čelnika cele lige, a najskorije se istakao fenomenalnim radom u Toronto Reptorsima, kojima je doneo titulu, pored ostalog.

Dobra stvar za Nikse je što bi dolaskom Uđirija najverovatnije bili otpušteni i Skot Peri i Stiv Mils, te bi Nigerijac poreklom iz Engleske u Nikse doveo svoju "ekipu".

Ukoliko bi se odlučio da preuzme Nikse, Uđiri bi to najverovatnije uradio zbog novca koji bi mu ponudio vlasnik Džejms Dolan, jedan od najnecenjenijih u toj ulozi u svetu sporta.

Problem saradnje sa Dolanom, koji se nekoliko puta mešao u rad osoblja svoje ekipe, morao bi da bude rešen ugovorom u kojem bi Uđiri imao potpunu kontrolu nad ekipom, što je nešto na šta Dolan možda ne bude spreman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: