Entoni dominirao Zapadom, Adetokumbo najbolji na Istoku

Krilo Portlanda Karmelo Entoni dokazao je još jednom zašto ga smatraju jednim od najboljih NBA igrača.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

Entoni je izabran za najboljeg igrača Zapadne konferencije u protekloj nedelji, baš kao što je i Janis Adetokumbo iz Milvokija izabran za igrača nedelje na Istoku.

Entoni je po 19. put proglašen igračem nedelje, ali je zanimljivo da mu to nije pošlo za rukom pet i po godina, tačnije od 10. marta 2014.

On je tokom protekle nedelje, u kojoj je odigrao tri meča, imao prosek od 22,3 poena, 7,7 skokova i 2,7 asistencija tokom, a Portland je sva tri puta ostvario pobede.

Entoni je po povratku na parket odigrao ukupno šest mečeva, a u protekloj nedelji, tačnije 25. novembra postigao je rekord sezone od 25 poena na meču sa Čikagom. Tome je dodao osam skokova i dve asistencije uz jednu ukradenu loptu.

Uspeo je i da stigne do brojke od 25.613 poena u karijeri čime je na 18. mestu večne liste strelaca prestigao Aleksa Ingliša.

Entoni je protiv Oklahome dva dana kasnije postigao 19 poena, a imao je i četiri skoka i dve asistencije. Nedelju je zatvorio sa 23 poena i 11 skokova i četiri asistencije na meču sa Čikagom.

S druge strane, Janis Adetokumbo je sa Baksima ostvario četiri pobede uz sjajan prosek od 34,8 poena, 11.3 skoka i četiri asistencije. Ovo mu je bio 11. put da je izabran za igrača nedelje, drugi put ove sezone.

Grčki košarkaš je ostvario rekord sezone sa 50 poena na meču sa Jutom, a tome je dodao i 14 skokova i šest asistencija.

Adetokumbo ove sezone ima prosek od 30.9 poena (drugi u NBA), 13,4 skokova i 5,9 asistencija i 56 odsto šuta iz polja.

strana 1 od 36 idi na stranu