Dončić i "spoljno osoblje" osvojili "Stejpls centar"! VIDEO

Dalas Meveriksi su savladali Lejkerse sa 114:100 u derbiju večeri NBA lige.

Izvor: SV

Ponedeljak, 02.12.2019.

00:23

Dončić i
(Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Ekipa trenera Rika Karlajla je utakmicu prelomila u trećoj četvrtini, serijom od 17:0.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Luka Dončić sa 27 poena, 10 asistencija i 9 skokova.

Srpski reprezentativac Boban Marjanović je proveo četiri minuta na terenu i upisao je po 2 poena i skoka.

Odličnu partiju u timu Meveriksa je prikazao bek Delon Rajt sa 17 poena i 9 asistencija, Lejkerse je iznenadio Džoš Džekson sa 15 poena za nešto više od 15 minuta, a istovetan učinak su imali Dvajt Pauel i Kristaps Porzingis. U ekipi iz Los Anđelesa Entoni Dejvis je upisao 27 poena uz 10 skokova, Lebron Džejms je imao 25 poena, 9 skokova i 8 asistencija, dok je Aleks Karuzo meč završio sa 10 poena i 4 skoka.

Lejkersi su bolje ušli u meč i stekli pet poena prednosti posle prve četvrtine, dok je na poluvremenu ta razlika smanjena na tri poena.

Ključan period je bila treća deonica, Dončić je posle nešto sporijeg starta uhvatio ritam, a razigrali su se i njegovi saigrači, pa Lejkersi gotovo četiri minuta nisu uspeli da postignu koš.

Tome je kumovala zonska odbrana koju je postavio trener Karlajl, a tek posle dve vezane trojke Karuza Lejkersi su uspeli da se prilagode situaciji na terenu.

Ipak, razlika stečena u tom kvartalu (35:17) je bila nedostižna za tim Frenka Vogela, pa su Meveriksi zabeležili 13. pobedu u sezoni, dok je ovo tek treći poraz Lejkersa.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: