Harden ispisao istoriju, Hjuston "samleo" Atlantu

Košarkaši Hjuston Roketsa su rezultatom 158:111 ubedljivo pobedio Atlanta Hokse, dok je u žiži javnosti bio čuveni "Bradonja", Džejms Harden.

Izvor: SN

Nedelja, 01.12.2019.

08:15

Harden ispisao istoriju, Hjuston
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Atlanta Hoksi su upisali novi ubedljivi poraz, ovo im je deseta izgubljena utakmica u nizu u kojoj je svu slavu odneo Džejms Harden.

Harden je ispisao istoriju ubacivši 60 poena za 31 minut, što je njegova četvrta utakmica sa 60 poena u karijeri, koliko ima i Majkl Džordan dok su ispred samo Vilt "Stilt" Čemberlejn i Kobi Brajant.

"Ovo je bilo kao i sve drugo što on radi – neverovatno", rekao je trener Majk D'Antoni, a na to se nadovezao i Hardenov saigrač, Ostin Rivers: "To što on radi do sada nije viđeno. Moj brat je postigao 60 poena za tri četvrtine, recite mi koji igrač još to može".

Roketsi su ovaj meč igrali bez Klinta Kapele i Danuela Hausa, ali čak ni to nije pomoglo jadnoj Atlanti koja je već u prvoj četvrtini imala zaostatak od 20 poena. Tre Jang je proteklo veče imao 49 poena u porazu od Indijane, dok je Hjustonu ubacio 37 poena.

Hardenova treća četvrtina je bila maestralna. Ubacio je 29 poena i Hjuston je postigao 127, pa je "Bradonja" odlučio da presedi čitavu poslednju četvrtinu. Tokom njegovog odmora na klupi, na semaforu je pisalo da mu fali samo 2 poena da obori lični rekord.

"Bio sam tako blizu", rekao je Harden uz široki osmeh. "Igrao sam malo i za navijače, svakako i odigrali smo sjajne tri četvrtine pa nije bilo potrebe da se vraćam i bolje je bilo da neki drugi momci dobiju koji minut više, pošto su ga svakako zaslužili",
poručio je Džejms Harden.

Pored velikog uspeha Džejmsa Hardena, u redovima Hjustona istakli su se Ben Meklemor sa 24 poena, Kris Klemons sa 16 i Rasel Vestbruk sa 15 poena. Na drugoj strani, Uz Jangovih 37, videli smo 14 poena Hantera, 12 Aleksa Lena i 11 Džabarija Parkera. Jedini igrač koji se nije upisao u strelce bio je Evan Tarner.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: