Kavaj izviždan u porazu od Sparsa, Jangovih 49 nedovoljno za Atlantu

Košarkaši San Antonio Sparsa napravili su iznenađenje pobedivši Los Anđeles Kliperse rezultatom 107:97, dok su Pejsersi posle produžetka srušili Hokse.

Izvor: SN

Subota, 30.11.2019.

08:30

Kavaj izviždan u porazu od Sparsa, Jangovih 49 nedovoljno za Atlantu
Photo by Harry How/Getty Images

San Antonio Sparsi su dočekali Los Anđeles Kliperse u AT&T centru, koji je uz salve zvižduka dočekao Kavaja Lenarda.

Lenard je odigrao dobar meč, upisao je 19 poena uz po 7 skokova i asistencija i posle meča izjavio kako nije osećao dodatni pritisak, već je izgledalo kao bilo koje drugo gostovanje.

Pol Džordž, s druge strane, ne može baš da se pohvali dobrom partijom pošto je ubacio svega 5 poena (2 od 11 iz igre) i pored 8 skokova, izgubio je i pet lopti. Iako su Klipersi dobro počeli meč sa 30 poena u prvoj deonici, Sparsi su ih nadigrali u naredna dva kvartala i u poslednji dvanaestominutni period se ušlo sa njihovom prednošću od 11 poena.

Derozan, Forbs i Oldridž su samo držali Kliperse "na distanci", ubacivši pet trojki u ovom delu meča, a kada je situacija počela da izmiče kontroli Dok Rivers je pozvao i tajm aut kako bi izbegao rezultatsku katastrofu.

Ovom pobedom su Sparsi prekinuli seriju pobeda Klipersa, a u ovom momentu imaju skor od 7 pobeda i 13 poraza. Derik Vajt i Lamarkus Oldridž su se istakli sa po 17 poena, dok je 15 imao Demar Derozan, a dva manje Peti Mils.

U Klipersima, pored pomenutih Lenarda i Džordža odlično je odigrao Džamajkl Grin koji je ubacio 16 poena uz 8 skokova, a Montrez Herel je postigao 12. Indijana Pejsersi su rezultatom 105:104 posle produžetka pobedili Atlanta Hokse u utakmici koja je verovatno bila i poslednja za Vinsa Kartera u Indijanapolisu.

Čitav meč je bio napet i pun amplituda. Indijana je napravila seriju u prvoj deonici, preko Džeremija Lemba i Domantasa Sabonisa, da bi je Bembri i Len prekinuli i doneli vođstvo Atlanti.

Mladi Tre Jang se "razgoropadio" u drugoj četvrtini, pogotovo sredinom ove deonice kada je nosio Hokse do serije 9:0, i do visokih 16 poena razlike. U nastavku je Indijana uspela da smanji prednost, a preko Ti Džeja Vorena i da preokrene pred početak poslednjeg kvartala.

Nastavljena je rezultatska klackalica, a kada je u poslednjem minutu Sabonis dao dva bacanja za 94:92 delovalo je da će Pejsersi upisati pobedu, ali je Tre Jang uveo meč u produžetak.

Domaćin je ipak bio staloženiji i hladnije glave, pa je tako i došla pobeda broj 12, a Atlanta je zabeležila i 15. poraz u sezoni. Lemb je imao 20 poena, Sabonis 17 uz 12 skokova, dok je Tre Jang bio fantastičan sa 49 poena i 6 asistencija, a ispratio ga je Diandre Bembri sa 15 poena i 12 skokova. Aktuelni NBA šampion, Toronto Reptorsi, mučili su se na Floridi gde su gostovali ekipi Orlanda, ali su na kraju uspeli da ih savladaju rezultatom 90:83. Norman Pauel je imao još jednu blistavu partiju sa 33 poena, a Fred Vanvlit je dodao 12, dok je Paskal Siakam postigao 10 uz 13 skokova i 5 asistencija. U redovima Orlanda su se istakli Evan Furnije sa 19 poena i mladi Markel Fulc sa 15.

Tandem Šarlota Pi Džej Vašington – Teri Rozir zabeležio je novu blistavu partiju u kojoj su vodili Hornetse do trijumfa rezultatom 110:107 nad Detroit Pistonsima u njihovoj "Litls Sizars" Areni.

Gotovo sve vreme je Šarlot imao vođstvo, uspeli su vrlo rano da nametnu svoj ritam i to je Pistonsima bilo isuviše zahtevno za ispratiti. Derik Rouz i Luk Kenard su dali sve od sebe kako bi držali priključak, čak su jedno vreme u trećem kvartalu imali i vođstvo, ali je to bilo "kratkog daha".

Izabranici Džejmsa Borega su poslednjih 12 minuta odigrali baš kako treba i upisali novi trijumf. Pi Džej Vašington je sa 26 poena bio predvodnik, dok je Teri Rozir imao 3 manje, a po 16 su upisali Bridžis i Grejem. Derik Rouz je bio najbolji u Pistonsima sa 23 poena, Luk Kenard je imao 21, Grifin 17, a Dramond 15 uz 19 skokova.

Majami Hit je bez većih problema savladao "nejaki" Golden Stejt rezultatom 122:105. Meč je maltene bio rešen već u prvoj četvrtini, kada je Hit stekao velikih 41:21. Pokušao je Golden Stejt da se vrati, pružao solidan otpor u pojedinim delovima utakmice, ali nisu uspeli da izbegnu poraz.

Goran Dragić je ponovo briljirao sa 20 poena, Tajler Hiro je postigao 19, Dankan Robinson 17, Džimi Batler 16, dok je "čudo od deteta" Kendrik Nan upisao 15, koliko je imao i Keli Olinik.

Što se tiče Voriorsa, Džordan Pul je okončao meč sa 20 poena, Erik Paskal je imao 17, Alek Burks 16, a Vili Koli Stajn 14 postignutih poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: