Uzalud dobra partija Bogdana – Embid se "probudio"

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su na gostovanju u Filadelfiji sa 97:91.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 28.11.2019.

08:09

Uzalud dobra partija Bogdana – Embid se
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Bila je to 12. pobeda "Seventisiksersa" i deseti poraz Kingsa, u susretu u kojem su samo u dva navrata, tokom druge četvrtine imali po poen prednosti.

Na poluvremenu su bili u zaostatku svega poen (47:46), ali sz zato košarkaši Filadelfije u finišu treće deonice napravili dvocifrenu razliku koja je tokom poslednje četvrtine dostizala i 16 poena.

Kingsi su na kraju uspeli samo da ublaže poraz i sada se okreću suboti i utakmici pred svojim navijačima protiv Denvera.

Bogdan Bogdanović je za 28 minuta na parketu postigao 17 poena, uz dva skoka, tri asistencije i četiri ukradene lopte, dok je Nemanja Bjelica za nepunih 26 minuta imao učinak od sedam poena, četiri skoka i jedne asistencije.

Kod Kingsa, Badi Hild je bio najefikasniji sa 22 poena uz šest skokova i četiri asistencije, dok je Divejn Dedmond postigao 18, a Harison Barns 14 poena uz devet skokova i osam asistencija.

Za razliku od protekle utakmice, na gostovanju šampionu Torontu, kada se nije upisao u strelce, Džoel Embid je protiv Sakramenta postigao 33 poena uz 16 skokova i bio najbolji akter susreta.

Matijas Tajbul je postigao 15, a Tobajas Heris poen manje. Memfis je pred svojim navijačima odigrao dramatičnu utakmicu protiv LA Klipersa i na kraju izgubio sa 129:131.

Jedan od kandidata za rukija godine, Dža Morant, u poslednjoj četvrtini je postigao čak 14 poena za Memfis i činilo se da će "Grizlisi" uspeti da dođu do trijumfa, ali drama je doživela vrhunac kada je na dve sekunde do kraja Montrezl Harel pogodio iz odbitka i tako doneo pobedu Klipersima.

Tako su Klipersi stigli do sedme uzastopne pobede, a Harel je postigao 24 poena i deset skokova. Isti broj poena imao je i Lu Vilijams, dok je Pol Džordž postigao koš manje.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić na terenu je proveo nešto više od devet minuta i postigao uz po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Kod Memfisa, Jonas Valančiunas je imao dabl-dabl od 30 poena i 16 skokova, Dža Morant i Dae Krauder imali su po 20, dok je Džaren Džekson postigao 17 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: