"Evropljani bi se prošetali do NBA titule"

Damjan Rudež, hrvatski košarkaš i nekadašnji igrač Orlanda i Indijane, kaže da bi se evropski košarkaši prošetali do NBA titule.

Izvor: PT

Sreda, 27.11.2019.

22:05

EPA/ERIK S. LESSER CORBIS

"Janis Adetokumbo i Luka Dončić su sigurni u postavi, moram da stavim i Bojana Bogdanovića, dok bi pod košem bili Nikola Jokić i Nikola Vučević, koji nikoga ne bi mogli da odbrane, ali bi zato igrali dobru košarku", rekao je Rudež, a prenosi "Jutarnji.hr".

Rudež je prethodne godine igrao u Mursiji, a ove nema ekipu.

"Od bekova su još tu Riki Rubio, Bogdan Bogdanović, Evan Furnije, Denis Šruder i Tomaš Satoranski, dok je konkurencija pod košem strašna: Rudi Gober, Kristaps Porzingis, Domantas Sabonis, Danilo Galinari, Lauri Markanen, Nikola Jokić, kao i Dario Šarić, Ivica Zubac, Jusuf Nurkić...", kaže Rudež i dodaje:

"Definitivno bi se od Evropljana mogla složiti zastrašujuća ekipa, koja bi se u teoriji prošetala do titule. Mislim da nikad pre u NBA ligi nije bilo ovoliko tzv. “franšiznih igrača” iz Europe, jako je puno klubova u kojima su prva ili druga opcija".

Ove godine broj evropskih igrača je spao sa 65 na 61.

"Broj je manji, ali uticaj je daleko veći nego ikad", zaključio je Damjan Rudež.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: