Tandem Marej-Jokić postaje sve jači VIDEO

Udarni tandem Denver Nagetsa Džamal Marej i Nikola Jokić postepeno podižu nivo forme.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 19.11.2019.

12:25

Tandem Marej-Jokić postaje sve jači VIDEO
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Nagetsi su u prethodnih godinu i po dali maksimalne ugovore svojim ključnim igračima – 150 miliona dolara Jokiću i 170 miliona Mareju.

Srazmerno tome su porasla i očekivanja od njih dvojice, a iako su počeli malo sporije sezonu, vremenom su sve jači, analizira Rajan Blekburn iz Denver Stifsa.

Marej i Jokić trenutno imaju bolju zajedničku statistiku nego prethodne sezone u kojoj su Nagetsi bili jedan od najboljih timova Zapada u regularnom delu.

Prosečno beleže 19,2 poena uz po 4,8 skokova i 4,8 asistencija, te 2,3 izgubljenih lopti. Prošle sezone posek im je bio 18,2 poena, 4,8 asistencija i 4,2 skokova, uz nešto manje izgubljenih lopti (2,1).

Marej igra sa dosta oscilacija, ali ga svaki slabiji nastup motiviše da u narednom meču to nadoknadi. Najbolji primer zato smo imali prošle nedelje.

Nakon što je u duelu sa Kajrijem Irvingom iz Bruklina šutirao očajnih 1/11 iz igre, te imao na tri meča prosek ispod 45%, eksplodirao je protiv Memfisa sa 39 poena iz 24 šuta, uključujući 7/12 za tri).

Uz to, imao je 8 asistencija bez ijedne izgubljene lopte uz sjajne defanzivne brojke.

Međutim, navijače Denvera mnogo više raduje dobra saradnja Mareja sa nosiocem igre Nagetsa Jokićem. Srbin još podiže formu nakon napornog leta sa reprezentacijom, ali nema sumnje da će kako teče sezona biti sve bolji i vrhunac dostići kada je najbitnije – u završnici.

Što je još važnije, i sad kad je neophodno da odigra dobro on se istakne, pa je tako u dva uzastopna meča donosio pobedu košem u samoj završnici.

A kada celoj ekipi ide dobro ne forsira previše u napadu, kao protiv Grizlisa kada je imao samo 9 poena u pobedi od 22 razlike, ali je zabeležio 8 asistencija bez ijedne izgubljene lopte za 26 minuta.

Marej i Jokić trenutno čine jedan od najboljih tandema lige po broju međusobnih dodavanja. Jokić je asistirao Mareju 23 puta, a Marej Jokiću 27.

Jedini su tandem koji se u oba smera nalazi među deset najboljih u ligi, a još nisu dostigli vrhunac. Čeka se da Jokić unapredi svoju igru na skoku u igri dva na dva sa Marejem.

Nagetsi su trenutno treći na Zapadu sa skorom 9-3, a jedine poraze su doživeli protiv rivala sa Istoka. U celoj ligi su ukupno na deobi pete pozicije sa Majami Hitom, na pobedu i po od lidera Los Anđeles Lejkersa i Boston Seltiksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: