Niksi ispustili pobedu, Janis nosio Bakse, Majami kao nekada

Košarkaši Bruklina, Milvokiija, Šarlota i Majamija ostvarili su pobede u noći između subote i nedelje.

Izvor: LN

Nedelja, 17.11.2019.

09:25

Niksi ispustili pobedu, Janis nosio Bakse, Majami kao nekada
AP Photo/Frank Franklin II

Majami Hit je pobedio Nju Orleans Pelikanse rezultatom 109:94 i nastavio sa sjajnim partijama na početku sezone, učvrstivši se na deobi drugog mesta Istoka.

Domaćin je kontrolisao ceo tok meča, slomio rivala u trećoj četvrtini i mirno priveo duel kraju.

Ruki Kendrik Nan je nastavio da zadivljuje i zabeležio 22 poena. Fantastični su bili i Bam Adebajo (18 poena, 14 skokova) i Džimi Batler (16 poena, 8 skokova, 13 asistencija).

Pelikansi su bili dalje bez prvog pika na draftu Zajona Vilijamsona, ali i najboljeg igrača Brendona Ingrama.

U njihovom odsustvu predvodio ih je Nikel Aleksander-Voker sa 27 poena, a pratili ga Etuan Mur sa 18 i Džru Holidej sa 14. Njujork Niksi nisu uspeli da prvi put ove sezone vežu dva trijumfa, pošto su od njih u Medison Skver Gardenu bili bolji Šarlot Hornetsi sa 103:102.

Niksi su tokom treće četvrtine imali i +15, ali se njihova prednost brzo istopila, već pred ulazak u poslednjih 12 minuta.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, gde je domaćin poenima Džulijusa Rendla došao do 102:98 na 48 sekundi do kraja.

Usledila su dva poena Pi Džeja Vošingtona na 33 sekunde do kraja, a onda i promašaj Rendla.

Šarlot je uspeo da dođe do prednosti na 2,8 sekundi do kraja preko Devontea Grejama, a napad za pobedu Niksa nije iskoristio Rendl.

Upravo je čovek odluke Grejam bio najbolji u Šarlotu sa 29 poena, a pratio ga je Vošington sa 19 poena i pet skokova.

Kod domaćina najbolji su bili Ar Džej Beret (22 poena, 5 skokova) i Mičel Robinson (17 poena, 12 skokova), dok su Bobi Portis i Markus Moris zabeležili po 14 poena. Milvoki Baksi su razbili Indijana Pejserse na gostovanju rezultatom 102:83.

Pejsersi, koji su od početka sezone bez Viktora Oladipa, nisu uspeli da prebole izostanak Malkolma Brogdona, a nije im pomogao ni povratak Majlsa Tarnera.

Baksi su tokom druge četvrtine došli do +15, tu prednost održavali i na kraju samo povećali.

Janis Adetokumbo ponovo je bio najbolji, ovoga puta sa 26 poena, 13 skokova i 6 asistencija. Pratio ga je Bruk Lopez sa 15 poena i 8 skokova.

Povratnik Tarner je imao dabl-dabl od 16 poena i 11 uhvaćenih lopti na drugoj strani, dok je Ti Džej Voren upisao 15 poena. Čikago je vodio tokom velikog dela meča, ali je Bruklin preuzeo rezultatski plus krajem treće četvrtine.

U poslednjem kvartalu viđena je rezultatska klackalica, ali neiskusni Čikago nije uspevao da prelomi meč, pa su Netsi odneli pobedu.

U Kajrijevom izostanku pronašao se Spenser Dinvidi sa 24 poena. Džo Heris je imao 22 uz 8 asistencija, a Torijan Prins 13, uz pet skokova.

Zek Lavin je dao sve od sebe i upisao 36 poena na drugoj strani, ali to Bulsima nije bilo dovoljno, ni uz sjajne partije Vendela Kartera (18 poena, 14 skokova) i Laurija Markanena (16 poena, 10 skokova).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: