Brutalno NBA veče – "pala" tri rekorda, Lejkersi neumoljivi VIDEO

Demijan Lilard, Dianđelo Rasel i Paskal Sijakam obeležili su proteklu NBA noć, dok su Los Anđeles Lejkersi nastavili da ređaju trijumfe.

Izvor: LN

Subota, 09.11.2019.

10:33

Brutalno NBA veče –
AP Photo/Craig Mitæelldyer

Oslabljeni Golden Stejt Voriorsi nisu uspeli da pobede jer je od njih bila bolja Minesota posle produžetka – 125:119.

Golden Stejt je vodio tokom većine meča, imao +8 u poslednjem kvartalu i u poslednja dva minuta ušao sa prenošću od 108:102.

Rasel je pogodio šut sa distance za +4 na 30 sekundi do kraja, Minesota je poentirala preko Taunsa, ali je na 14 sekundi do kraja loptu izgubio Paskal, a izjednačenje doneo Vigins.

Bivši plej Bruklina nije uspeo da donese pobedu šutem u poslednjoj sekundi, borio se s Timbervulvsima u produžetku, ali šanse više nije bilo.

Nestvarni Dianđelo meč je završio sa rekordom karijere od 52 poena (19/37), a dodao je i devet skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade, uz tri izgubljene.

Na drugoj strani izuzetan je bio Endrju Vigins sa 40 poena (17/33), pet skokova i sedam uspešnih dodavanja, dok je Karl-Entoni Tauns upisao 20 poena uz četiri uhvaćene lopte. Portland Trejlblejzersi su nastavili da razočaravaju, te su poraženi od Bruklin Netsa na domaćem parketu – 115:119.

Tokom celog meča viđen je egal i rezultatska klackalica, a tako je bilo i u poslednjih 12 minuta.

Portland je napravio seriju i preuzeovođstvom (103:96), ali je usledio odgovor "mrežica" koje su izbegle neizvesnu završnicu.

Brutalno veče imao je Demijan Lilard sa 60 poena (19/33, rekord karijere), četiri skoka i pet asistencija. Podbacio je Si Džej Mekolum, koji je šutirao 4/19 za samo osam poena.

Bruklin su do pobede vodili Kajri Irving sa 33 poena i šest asistencija i Spenser Dinvidi sa 34 poena i pet skokova. Aktuelni šampion NBA lige, Toronto Reptorsi odigrali su još jedan dobar meč i pobedili Nju Orleans Pelikanse sa 122:104.

Reptorsi su pitanje pobednika rešili u drugoj četvrtini, koju su rešili u svoju korist rezultatom 45:23.

Tim iz Kanade je u jednom trenutku imao i +29, ali je morao da se zadovolji "samo" sa +18.

Najbolji igrač Reptorsa ponovo je bio Paskal Sijakam, koji je nastavio da ističe kandidaturu za najbolju petorku lige, sa 44 poena (17/28, rekord karijere), deset skokova i četiri asistencije.

Na drugoj strani istakao se Brendon Ingram sa 27 poena i sedam skokova, a pratio ga je Džru Holidej sa 16 poena i po šest skokova i asistencija. Los Anđeles Lejkersi nastavili su da "gaze" i došli do učinka od 7-1 pobedom nad Majamijem na domaćem terenu rezultatom 95:80.

Posle neizvesnog prvog poluvremena meč je rešen u trećoj četvirtini, koju su Lejkersi rešili sa 30:20.

Majami je uspeo da priđe na -6 sredinom poslednjeg kvartala, ali se "jezerdžije" nisu dale.

Jedini dvocifreni i ponovo dominantni bili su Džejms i Dejvis. Lebron je postigao 25 poena i imao četiri skoka i šest asistencija, dok je Entoni upisao 26 poena, osam skokova i sedam asistencija, uz dve ukradene lopte i tri "rampe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: