Rekord karijere Dončića, Bogdanović uz zvuk sirene za slavlje Jute!

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su pred domaćom publikom od Njujork Niksa 106:102.

Izvor: PT

Subota, 09.11.2019.

08:55

Rekord karijere Dončića, Bogdanović uz zvuk sirene za slavlje Jute!
Tanjug/ AP Photo/Rick Bowmer

Iznenađujuće, Mavsi su izgubili od verovatno najlošije ekipe na startu sezone i nije im pomogla ni fenomenalna partija Luke Dončića.

Reprezentativac Slovenije postigao je 38 poena (rekord karijere), uz 14 skokova i deset asistencija, međutim to nije bilo dovoljno za pobedu Dalasa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Srpski košarkaš Boban Marjanović nije dobio šansu na ovoj utakmici.

Uz Dončića, odličan meč odigrao je Kristaps Porzingis koji je nekadašnjem timu ubacio 28 poena, uz devet skokova i pet blokada.

Nikse je do trijumfa predvodio Markus Mori sa 29 poena i devet skokova, Džulijus Rendl je dodao 21, dok je sjajno odigrao i Frenk Nilikina ostvarivši učinak od 14 poena, šest skokova, četiri asistencije, četiri ukradene i tri blokade.

Ovo je bila tek druga pobeda za Njujork, dok je Dalas pretrpeo treći poraz. Košarkaši Jute Džez savladali su Milvoki Bakse 103:100.

Fenomenalnu utakmicu za Džezere odigrao je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Nekadašnji igrač Cibone postigao je trojku uz zvuk sirene, i uz to je još imao 33 poena i pet skokova.

Pratili su ga Konli sa 20, Mičel sa 19 i Gober sa osam poena i 17 skokova.

Kod Milvokija najefikasniji bio je Janis Adetokumbo sa 30 poena, Midlton je dodao 26, dok je Erik Bledso postigao 22 i uz to imao osam skokova i pet asistencija. Košarkaši Indijane Pejsers pobedili su Detroit Pistonse 112:106.

U prvom meču večeri ekipa iz Indijanapolisa došla je do pete pobede, dok je Detroit pretrpeo šesti poraz.

Pejserse je predvodio Domantas Saboni sa 17 poena i 14 skokova, isti broj poena postigli su Ti Džej Voren, odnosno Ti Džej Mekonel.

Poraženi tim predvodio je Luk Kenard sa 29 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Andre Dramond imao 15 i 13 skokova. Klivlend Kavalirsi iznenadili su Vašington VIzardse – 113:100.

Ponovo je dabl-dabl imao Tristan Tompson (21p i 12sk), dok su dvocifreni bili i Kevin Lav (16p i 12sk), Kolin Sekston (16p), Darius Garland (15p) i Čedi Osman (11p).

Bolji od ostalih kod Vizardsa bili su Tomas Brajant (23p i 8sk), Rui Hačimura (21p i 7sk) i Bredli Bil (20p i 9as).

Kavalirsi imaju skor od 3/5, dok su Vizardsi na 2/6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: