Kantera iznervirao Džejms i poručio: Sloboda nije besplatna

Enes Kanter, NBA košarkaš koji se godinama bori za slobodu ljudi, napisao je na Tviteru da "sloboda nije besplatna".

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

* "Beskičmenjak" Lebron – brojne uvrede na račun "kralja" zbog tvita o Kini

Lebron Džejms je malo pre toga izjavio kako generalni menadžer Hjuston Roketsa Daril Mori nije znao o čemu priča kada je stao na stranu naroda u Hongkongu.

Pisali smo dosta o situaciji između Kine i NBA, zemlja sa najviše ljudi na svetu ukinula je brojne sponzorske ugovore zbog onoga što je uradio Mori i najjača liga na svetu se suočava sa velikim gubicima.

Džejms, koji se prvi bori za slobodu u SAD, ovoga puta nije želeo mnogo da komentariše jer zna da bi njegov brend snosio velike posledice, s obzirom da je Kina najveće tržište.

Sa druge strane, Enes Kanter nema problem da uvek bude dosledan svog stava i prilično ga je iznerviralo to što je rekao Džejms.

"Nisam video ili pričao sa porodicom pet godina. Otac mi je bio u zatvoru. Moja braća i sestre ne mogu da nađu posao. Oduzeli su mi pasoš. Međunarodni nalog za hapšenje. Moja porodica ne može da napusti zemlju. Svakodnevno dobijam pretnje smrću. Napadali su me i maltretirali. Pokušali su da me kidnapuju u Indoneziji", napisao je Kanter na Tviteru i dodao velikim slovima:

"Sloboda nije besplatna".

Podsećamo, Kanter godinama unazad kritikuje predsednika Turske Redžipa Tajip Erdogana i zbog toga njegova porodica, ali i on snose velike posledice, koje je i naveo u tvitu.

strana 1 od 21 idi na stranu