Bogdanović se "kladi" na sebe – veruje da vredi više od 52.000.000 dolara

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović najverovatnije će postati "ograničeni slobodni agent" na leto u potrazi za bogatijim NBA ugovorom.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 14.10.2019.

19:15

Bogdanović se
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Tu informaciju je preneo novinar lokalnog Sakramento Bija (Sacramento Bee) Džejson Anderson.

Anderson tvrdi da Bogdanović najverovatnije neće produžiti ugovor sa Kingsima do 21. oktobra, već će na leto probati da dobije unosniji ugovor.

Bogdanović bi dobio od Kingsa 52 miliona dolara za četvorogodišnji ugovor, ukoliko produži saradnju u narednih sedam dana.

Ukoliko to ne učini, narednog leta će moći da dobija ponude drugih timova, mnogo unosnije, jer bio bio među zvučnijim imenima u "klasi 2020" ograničenih slobodnih agenata.

Sakramento bi i u tom slučaju mogao da ga zadrži, ali samo ako izjednači ponudu drugog tima koji želi bivšeg beka Partizana.

Naravno, ukoliko Bogdanović zaista odluči da "testira" tržište sledećeg leta, to će predstavljati svojevrsnu "kocku" zbog rizika od slabije sezone ili neočekivane povrede koji značajno mogu da utiču na njegovu reputaciju.

Bogdanović ulazi u poslednju, treću godinu ugovora sa Kingsima vrednog 27.000.000 dolara, a iza sebe ima odličnu sezonu sa 14,1 poena uz 3,8 asistencija i 3,5 skokova za prosečno 27 minuta po meču.

Pažnju je na sebe posebno skrenuo proteklog septembra kao najbolji strelac Svetskog prvenstva sa 22,9 poena uz 4,4 asistencije po meču u dresu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: