Popovič o Trampu: On je besmislen, impotentan, kukavica!

Trener San Antonija Greg Popovič oštro je odgovorio predsedniku Donaldu Trampu pošto je prvi čovek SAD kritkovao njega i Stiva Kera u vezi Kine.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 14.10.2019.

08:58

Popovič o Trampu: On je besmislen, impotentan, kukavica!
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Sve je eskaliralo posle poznatog sukoba između NBA i Kine, kada je Tramp zamerio Keru i Popoviču da ne govore ništa loše o Kini.

"Oni ružno pričaju o SAD, ali kada je reč o Kini, ne govore ništa loše. Mislim da je to prilično tužno. Biće veoma zanimljivo šta će biti dalje", rekao je Tramp.

U početku, Popovič nije imao nameru da uopšte odgovara na prozivku Trampa, ali je sada, uoči prijateljske utakmice sa Nju Orleansom ipak rešio da se oglasi.

"Ponekad, sve to zvuči orvelovski. Pomislite na trenutak, pobogu, pa gde ja to živim? Kada naš predsednik stane pored tih lidera, kada priča sa njima i kada vidite kako reaguje, u poređenju sa Adamom Silverom i njegovim reakcijama... Ponosan sam na to kako je Adam Silver reagovao, bilo je to sjajno", rekao je Popovič.

Poznato je da je Popovič od ranije žestok kritičar američkog predsednika. Nikada se ne usteže da kaže ono što stvarno misli.

"Sve što sam rekao je poređenje između principa Adama Silvera i njegove hrabrosti u situaciji nasuprot tome kako naš predsednik reaguje u društvu autroritarnih figura. Nevažno da li se radi o Saudijskoj Arabiji, Severnoj Koreji, Rusiji ili Turskoj. U poređenju sa Silverom, on je besmislen, impotentan i kukavica je. Silver je na drugoj strani stao uz našu naciju i uz principe", zaključio je Popovič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: