NBA ne dâ na Kinu: Vlasnik Rokitsa oštro reagovao zbog podrške Hongkongu

Većinski vlasnik Hjuston Rokitsa Tilman Fertita kritikovao je generalnog menadžera Darila Morija zbog njegovog tvita.

Izvor: PT

Nedelja, 06.10.2019.

10:00

NBA ne dâ na Kinu: Vlasnik Rokitsa oštro reagovao zbog podrške Hongkongu
Photo by Bob Levey/Getty Images

Mori je na zvaničnom Tviter profilu pružio podršku građanima Hongkonga, koji već nedeljama protestvuju na ulicama grada.

Međutim, kako je NBA veliko tržište i kako ima veliki prihod od kineskog tržišta, Fertita se odmah javio da iskritikuje Morija kako Rokitsi nisu politička organizacija.

"Daril Mori ne priča u ime Hjuston Rokitsa. Naše prisustvo u Japanu je zbog promocije NBA i mi nismo politička organizacija", napisao je Fertita.

Demonstranti nedeljama unazad protestvuju na ulicama Hongkonga, stotine ljudi je povređeno, a sve zbog toga što vlada primenila odredbe Zakona o vanrednim merama koji je poslednji put primenjen pre više od pet decenija.

"Protesti su započeli zbog planova – kasnije zamrznutih – koji bi omogućili ekstradiciju iz Hongkonga u Kinu. Ali oni su se sada proširili tako da odražavaju šire zahteve za demokratskim reformama", napisao je ranije BBC.

Kako Kina i NBA imaju odličnu saradnju, u smislu da su Kinezi "ludi" za njihovom košarkom, Fertita je oštro osudio tvit Morija, koji je ubrzo izbrisao ono što je napisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: