Generalni menadžer Los Anđeles Sparksa dobila otkaz zbog reči "crnčuga"

Igračice Los Anđeles Sparksa ostale su bez generalnog menadžera pošto je Peni Toler dobila otkaz zbog korišćenja reči "crnčuga" tokom govora u svlačionici.

Izvor: SN

Subota, 05.10.2019.

13:40

Generalni menadžer Los Anđeles Sparksa dobila otkaz zbog reči
Photo by Katharine Lotze/Getty Images

Peni Toler je afroamerikanka i ona je izraz "nigger" (najbliže prevedeno crnčuga) koristila posle poraza od Konektikat Sana u polufinalu WNBA lige.

Pedesettrogodišnjakinja je "oslobođena svojih obaveza" prema LA Sparksima iako se na toj funkciji nalazi punih 20 godina.

"Moja je greška što sam koristila taj izraz, nisam to smela. Niko to ne bi smeo da radi. I naravno, nisam želela da uvredim svoje igračice kada sam rekla "crnčugo", ne kažem da to nisam rekla u nekom kontekstu, ali ih sigurno nisam vređala", poručila je Peni Toler.

Peni Toler kaže da je želela da održi motivacioni govor i da su se stvari otrgle kontroli, a gospođa Toler je jedna od "stubova" žesnke NBA lige, pošto je igrala za Sparske i postigla prvi koš 1997. godine, a generalni menadžer je postala po okončanju karijere 1999. godine.

Pod njenim patronatom, plejof je igran 18 puta i osvojene su tri šampionske titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: