"Plavi" lako s "Belima" – Jang i Adebajo otpali, ko je ostao na spisku SAD?

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država odigrali su tradicionalnu utakmicu između sebe u Las Vegasu.

Izvor: PT

Subota, 10.08.2019.

16:15

Photo by Ethan Miller/Getty Images

Timovi su bili podeljeni na "Plave" i "Bele" – za prve su igrali košarkaši od kojih se očekuje da budu nosioci, dok su u drugom nastupali rezervni igrači.

Kemba Voker, Donovan Mičel, Džejlen Braun, Kris Midlton i Majls Tarner krenuli su u startnoj postavi "Plavih", dok su na drugoj strani bili Džalen Branson, Mikel Bridžis, Džonatan Ajzak, Džaren Džekson junior i Marvin Begli junior.

Na kraju rezultat je bio 97:78, a najefikasniji bio je Tejtum sa 17 poena. Voker je ubacio 14, dok je Dieron Foks postigao 13, uz tri skoka, asistencije, za 15 minuta.

"Ovo je tek početak. Čeka nas Svetsko prvenstvo i mislim da napredujemo iz dana u dan. Pre ovog meča nisu igrali zajedno, ali su pokazali veliku želju, uradili su dobar posao... I dalje smo u fazi upoznavanja...", rekao je selektor SAD Greg Popovič.

Legendarni strateg se posle ovog meča zahvalio Tadeusu Jangu i Bemu Adebaju, koji neće nastaviti pripreme s reprezentacijom. Na spisku je ostalo 17 košarkaša: Dieron Foks, Kemba Voker, Kajl Lauri, Derik Vajt, Markus Smart, Donovan Mičel, Džo Heris, Džejlen Braun, Džejson Tejtum, Kris Midlton, Pi Džej Taker, Kajl Kuzma, Harison Barns, Marvin Begli junior, Bruk Lopez, Mejson Plamli, Majls Tarner.

Selekciju SAD očekuje put u Los Anđeles, potom duel sa reprezentacijom Španije, dok posle toga putuju u Australiju na nove pripremne mečeve.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Amerika će igrati u grupi sa Japanom, Turskom i Češkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: