Ništa od Hrvata u CSKA – Bender ostaje u NBA

Hrvatski košarkaš Dragan Bender neće se vratiti u Evropu, već će ostati u NBA ligi.

Izvor: LN

Četvrtak, 25.07.2019.

17:47

Ništa od Hrvata u CSKA – Bender ostaje u NBA
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Hrvatski košarkaš Dragan Bender neće se vratiti u Evropu, već će ostati u NBA ligi.

On je dobio ugovor od finaliste Istoka Milvoki Baksa na dve godine, objavio je novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

Četvrti pik sa NBA drafta 2016. godine je, prema pisanju evropskih medija, imao unosnu ponudu od CSKA Moskve, ali se odlučio da sačeka ponude iz najjače lige na svetu.

21-godišnji Hrvat je pre odlaska u NBA i Finiks nastupao za Split, Kaštelu i Makabi, a u Sansima se za tri godine nije najbolje snašao.

Odigrao je 171 meč za jednu od najgorih ekipa u ligi tokom njegovog trogodišnjeg boravka i prosečno beleio 5,3 poena i 3,8 skokova po utakmici.

Krilni centar visok 216 centimetara je u Evropi sa Makabijem osvojio Kup dva puta i izraelskog prvenstvo jednom, a vlasnik je bronzane medalje sa U18 reprezentacijom Hrvatske na Evrobasketu 2014. u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: