Lenard: Bio sam blizu Lejkersa; Džordž: Ovo je sudbina

Novi igrač Los Anđeles Klipersa Kavaj Lenard priznao je da je bio blizu prelaska u redove gradskog rivala Lejkersa.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Lenard je ovog leta pregovarao sa "jezerašima" i Toronto Reptorsima, s kojima je osvojio titulu prošle sezone, ali se ipak odlučio za Kliperse.

"Bio sam veoma blizu. Stvarno blizu. Ali kada su mi Klipersi predstavili priliku da igram sa Polom (Džordžom), rekao sam da", rekao je Lenard u intervjuu za ESPN.

Lenarda su neki mediji optužili da je odugovlačio sa pregovorima sa Lejkersima i odlukom da igra za Lejkerse kako bi sprečio "jezeraše" da dovedu nekog drugog superstara koji je bio slobodan igrač.

"Mislim da je samo u pitanju loša sreća. Ako nisu želeli mene da čekaju, nisu morali. Imali su veliku šansu da potpišu ugovor sa mnom. Bio sam blizu, ali sam završio na drugoj strani".

On je oduševljen što će igrati zajedno sa šestostrukim Ol-starom koji je kao i on poreklom iz Južne Kalifornije.

"Ovo će biti verovatno prvi put da igram sa elitnim igračem na ovom nivou koji je istih godina kao ja, jednako talentovan. Uzbuđen sam", dodao je Kavaj.

Lenard i Džordž su zamalo zaigrali zajedno po dolasku u NBA, jer su Indijana Pejsersi 2010. draftovali Pola, a godinu dana kasnije Kavaja, ali su ga iste večeri trejdovali u San Antonio.

"Voleo bih da smo ostali zajedno. Imam osećaj da je ovo sudbina. Trebalo je da igramo zajedno, sada će tako i biti", rekao je Džordž.

strana 1 od 37 idi na stranu