"Morali su da znaju da postoji nešto posebno kod Smailagića"

Srpska i američka javnost se i dalje upoznaju sa Alenom Smailagićem, momkom koji je ispod radara stigao do ugovora sa Golden Stejtom.

SVIzvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli
Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Voriorsi su momka poniklog u Kotežu zapazili još prošle godine, pa su mu omogućili da dokaže svoje kvalitete u svom timu u razvojnoj ligi.

"Kockali su se sa njim, ali su morali da znaju da postoji nešto posebno u njegovoj igri. On je tada izabran kao četvrti pik na draftu, što je ukazivalo na to da je on jedan od najtalentovanijih igrača", navodi se u tekstu na sajtu G lige.

Kako se dodaje, igranjem u Santa Kruzu Smailagić je mogao da stekne uvid u to kako funkcioniše celokupan sistem Voriorsa.

"U razvojnom timu se upoznao sa kulturom franšize i prilagodio se načinu igre. Golden Stejt i Santa Kruz veoma blisko sarađuju i pokušavaju da zajedno "naprave" igrače koji bi u nekom momentu mogli da doprinesu u NBA ligi. Sa tim stvarima na umu, Smailagić je pokazao da ima potencijal i za svega nešto više od 17 minuta po utakmici je upisivao 9,1 poen uz četiri skoka
", dodaje se.

Kako se navodi, Smailagić je pravio prave korake i ostvario neverovatan napredak.

"Uprkos tome, Golden Stejt je morao da trejduje sa Pelikansima da bi dobio prava na njega, ali je jasno da se investicija isplaćuje, s obzirom na to da je Smailagić u odličnom stanju, zna kako treba igrati u Voriorsima i nalazi se pod komandom trenera sa kojima je već razvio odnos poverenja. Smailagić ima mnogo raznovrsnosti u svojoj igri, a statistika koju beleži u Letnjoj ligi je samo vrh ledenog brega", ističe se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu