Hrvat se ozbiljno nameće Popoviču VIDEO

Mladi hrvatski košarkaš Luka Šamanić beleži sjajne igre u Letnjoj ligi NBA.

Izvor: AK

Četvrtak, 11.07.2019.

10:40

Hrvat se ozbiljno nameće Popoviču VIDEO
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Krilni centar je ostvario dabl-dabl sa po 11 poena (3/8 iz igre) i skokova uz po 3 asistencije i ukradene lopte u porazu San Antonio Sparsa od Finiks Sansa 79:78.

Šamanić ima 19 godina, visok je 210 centimetara, a Sparsi su ga na ovogodišnjem draftu izabrali kao 19. izbor u prvoj rundi.

Pročitajte još Novi Srbin u NBA – Smailagić potpisao ugovor sa Voriorsima

"Postoje oni trenuci u kojima vas ostavi bez daha, a onda postoje i oni trenucima u kojima morate biti svesni da mu je samo 19 godina. Pred njim je još mnogo učenja. On je supertalentovan i to odmah uočite, međutim i vrlo je mlad stoga mora još mnogo toga da nauči. Biće u teretani verovatno više nego što je bio u celom životu"
, rekla je Beki Hemon, pomoćni trener Sparsa koja vodi ekipu "mamuza" u Letnjoj ligi.

Igrači izabrani oko tog mesta obično čekaju neko vreme na šansu u NBA, dok se u međuvremenu razvijaju u G ligi, ali sudeći po igrama, Šamanić bi mogao da priliku kod Grega Popovića dobije znatno ranije. Pročitajte još Lendejl dominirao u Letnjoj ligi, pa za to "okrivio" Partizan VIDEO

"Kada ga gledate, neke stvari radi dobro, a za neke želite da ih radi bolje. Da ih već sada radi bolje, ne bismo ga uopšte dočekali na draftu" kaže generalni menadžer Sparsa Ar Si Bjuford.

Šamanić će se posle dva meseca u SAD vratiti u Hrvatsku, ali će već krajem leta opet u Teksas na pripreme za novu NBA sezonu.

"Jedva čekam, mislim da ću tek tada shvatiti šta se dogodilo u poslednja dva meseca. Tu su usponi i padovi, ali to je nešto što očekujete, ja sam iz Evrope pa stoga još i više. Samo igram čvrsto i pokušavam da ne odustanem ako stvari ne idu kako ste zamislili", kaže Šamanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: