Novi Srbin u NBA – Smailagić potpisao ugovor sa Voriorsima

Mladi srpski košarkaš Alen Smailagić potpisao je ugovor sa NBA ligešem Golden Stejt Voriorsima.

Izvor: AK

Četvrtak, 11.07.2019.

09:25

Novi Srbin u NBA – Smailagić potpisao ugovor sa Voriorsima
Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Smailagić je bio 39. pik na ovogodišnjem draftu, a nakon odličnih igara u Razvojnoj ligi prošle sezone i aktuelnoj Letnjoj ligi, Voriorsi su odlučili da mu daju prvi NBA ugovor.

Detalji ugovora nisu poznati, ali bi prema pravilima NBA lige "ruki" ugovor iznosi oko 900.000 dolara za sezonu 2019/2020.

Ukoliko Voriorsi iskoriste takozvani mid-level izuzetak (mide-level exception), mogućnost da jednom godišnje potpišu ugovor sa igračem na određenu maksimalnu sumu, Smailagić bi mogao da dobije i ugovor duži od dve sezone.

Momak iz Koteža u prvom meču nakon što je dobio ugovor postigao šest poena (3/7 iz igre) uz dva skoka, te po asistenciju i ukradenu loptu, u pobedi Voriorsa nad Denver Nagetsima 73:69.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: