Oklahoma "opljačkala" Kliperse, šta će biti s Vestbrukom?

Oklahoma Siti Tander odlučila je da trejduje najboljeg košarkaša ekipe Pola Džordža i sada je glavno pitanje šta će biti sa ostatkom tima.

Izvor: PT

Subota, 06.07.2019.

13:45

Oklahoma
Photo by Cooper Neill/Getty Images

U Oklahomi se i dalje nalazi Rasel Vestbruk, zaštitno lice franšize, ali ovim potezom i njegova budućnost mogla bi da bude upitna.

Klipersi su dobili Džordža i sada imaju dve superzvezde, pošto je u ekipu došao i Kavaj Lenard, ali da bi doveli "PG" morali su da plate veliku cenu.

Ekipa iz Los Anđelesa poslala je put Oklahome talentovanog plejmejkera Šeja Gildžes-Aleksandra, Danila Galinarija i pet pikova prvih rundi, kao i mogućnost da zamene dva pika.

Četiri pika su nezaštićena, a jedan je zaštićen od 1-14 mesta. Ukoliko je pik nezaštićen, to znači da će svakako ići u ruke Oklahome, a ako je zaštićen, to znači da može da ostane kod Klipersa.

Pik prve runde 2021. – nezaštićen (pik je od Majamija)
Pik prve runde 2022. – nezaštićen
Pik prve runde 2023. – zaštićen od 1. do 14. mesta (pik od Majamija). Ako pik bude bio između 1. i 14. mesta, onda će ići Klipersima, a ne Oklahomi.
Pik prve runde 2024. – nezaštićen
Pik prve runde 2026. – nezaštićen
Foto/Screenshot/Spotrac/ugovor Vestbruka
Takođe, Oklahoma će imati pravo da zameni pik sa Los Anđelesom 2023. i 2025, ako Klipersi budu imali boljeg pika na NBA draftu.

Kada pogledamo samo da 99 odsto košarkaša u ligu ulazi putem NBA drafta, onda je jasno da bi budućnost Oklahome mogla da bude svetla, pa makar i ti pikovi bili između 20. i 30. mesta. Mnogo je dobrih košarkaša koji su birani u kasnoj prvoj rundi.

Sada je samo pitanje šta će biti sa Raselom Vestbrukom, koji ima 30 godina, a petogodišnji ugovor vredan 206 miliona dolara. Prosečno će primati oko 40 miliona godišnje, što je ogromna cifra.

Odavno postoje glasine da bi Stiven Adams mogao da bude trejdovan, kao i Denis Šruder. Oklahoma sada ima tri plejmejkera (Vestbruk, Aleksandar, Šruder) i sigurno nas očekuje zanimljivo leto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: