Enes Kanter u Bostonu, Ajzea u Vašingtonu, vraća se Gasol

NBA timovi bili su zaposleni i drugog dana "prelaznog roka" pa smo videli još nekoliko interesantnih "transfera".

Izvor: AK

Utorak, 02.07.2019.

09:44

Enes Kanter u Bostonu, Ajzea u Vašingtonu, vraća se Gasol
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Pre svega, Turčin Enes Kanter je napustio Portland i Zapad i vratio se na Istok gde je potpisao dvogodišnji ugovor sa Boston Seltiksima vredan 10 miliona dolara.

Kanter, koji je prošlu sezonu počeo u Njujork Niksima, prosečno je beležio 11,9 poena uz 7,6 skokova na putu Blejzersa ka finalu Zapada.

Ajzea Tomas
se nakon sezone oporavka u Denveru takođe vratio na Istok i potpisao jednogodišnji ugovor sa Vašington Vizardsima.

Bivši Ol-star u prestonicu dolazi kao zamena za Tomaša Satoranskog koji se preselio u Čikago za 30 miliona dolara.

Tomas se prosečno beležio 8 poena u 12 nastupa za Nagetse, ali ni kada se potpuno oporavio nije uspeo da se izbori za veću ulogu u timu u snažnoj konkurenciji sa Džamalom Marejem, Gerijem Herisom, Monteom Morisom i Malikom Bizlijem na bekovskim pozicijama.

Hjuston Rokitsi su zadržali Ostina Riversa s kojim su potpisali dvogodišnji ugovor za veteranski minimum, kako bi cele sezone bio konkurentan za tim.

U međuvremenu, veteran Pau Gasol najavio je povratak na teren nakon što je propustio skoro celu prethodnu sezonu zbog frakture levog stopala.

Centar Milvoki Baksa, koji će za nekoliko dana napuniti 39 godina, najavio je da će od avgusta moći da se posveti maksimalnim treninzima.

Krilni igrač Džordan Bel je potpisao ugovor sa Minesota Timbervulvsima, a Frenk Kaminski je novi igrač Finiks Sansa, dok je Vesli Metjuz pojačao bekovsku liniju Milvoki Baksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: