Tektonske promene u NBA kakve nikada nisu viđene

U noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu desio se najturbulentniji početak prelaznog roka NBA lige ikada viđen.

Izvor: Luka Nikoliæ

Ponedeljak, 01.07.2019.

10:15

Tektonske promene u NBA kakve nikada nisu viđene
Photo by Mitchell Leff/Getty Images

I oni najspremniji da isprate svaku promenu u ligi nisu očekivali ovoliku količinu informacija koja je, pre svega, dolazila od čoveka koji je nastavio da kreira realnost – Adrijana Vojnarovskog.

Sve je počelo od toga da će Bruklin Netse naredne sezone predstavljati Kevin Durent (4 god, 164M) i Kajri Irving (4 god, 141M). Durent je i sam potvrdio dolazak u Netse nešto posle objave Vojnarovskog.

U Netse će takođe doći i Diandre Džordan (2 god, 20M) i Geret Templ (2 god, 10M), ali je pravo iznenađenje došlo nešto kasnije.

Bruklin se dogovorio sa Golden Stejt Voriorsima za opciju "sign-and-trade" i odlučio da u redove vicešampiona sveta pošalje Dianđela Rasela, dosadašnjeg najboljeg igrača ekipe.

Voriorsi su ovim potezom prošli izuzetno i neočekivano dobro i dobili odličan povraćaj za Durenta, koji je bio neograničeno slobodan agent. Bivši bek Lejkersa je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 117 miliona dolara.

Vojnarovski je zatim preneo da se, prema očekivanjima, Kemba Voker dogovorio sa Boston Seltiksima oko ugovora vrednog 141 milion dolara na četiri godine, da bi objavio i to da su Milvoki Baksi, finalisti Istoka, produžili ugovore sa Krisom Midltonom (5 god, 178M) i Brukom Lopezom (4 god, 52M).

Bivši MVP lige Derik Rouz ponovo će promeniti sredinu i od 6. jula (kada igrači mogu da zvanično potpišu ugovore) će biti član Detroit Pistonsa (2 god, 15M), dok će Jonas Valančunas ostati u Memfis Grizlisima (3 god, 45M).

Najturbulentnije veče imali su navijači Njujork Niksa, koji su, po ko zna koji put, ostali razočarani.

Informacije koje su se pojavile govorile su da su Niksi ostali bez Durenta – a samim tim i bez Irvinga – zato što nisu hteli da čoveku koji je bio MVP finala, ali i koji ima povredu Ahilove tetive, ponude maksimalan ugovor.

Umesto toga, ekipa koju i dalje skandalozno vodi vlasnik Džejms Dolan, je potpisala ugovore sa Džulijusom Rendlom (3 god, 63M), Tažom Gibsonom (2 god, 20 mil), Bobijem Portisom (2 god, 31M) i Redžijem Bulokom (2 god, 21M).

Od najzanimljivijih vesti potrebno je istaći i da je Tobajas Heris dobio 180 miliona na pet godina od Filadelfija 76ersa, koji će ostati bez Džimija Batlera.

Batler se dogovorio sa Majami Hitom, koji moraju da se "otarase" Gorana Dragića i njegovog velikog ugovora kako bi napravili mesta za Batlera. Ukoliko do Dragićevog trejda dođe Batler će postati igrač Majamija (4 god, 142M), dok će Džoš Ričardson završiti u 76ersima.

Novi generalni menadžer Nju Orleans Pelikansa Dejvid Grifin nastavio je da pravi pametne poteze. Pelikansi su doveli Derika Fejvorsa iz Jute, Nikola Melija iz Fenerbačhea (2god, 8M) i Džej-Džeja Redika iz Filadelfije (2 god, 26M)

Filadelfija je takođe došla i do Ala Horforda, kojem su propali pregovori sa Sakramento Kingsima. Šta su tačno uradili Kingsi, koje predvodi Vlade Divac na mestu GM-a, pogledajte OVDE i OVDE.

Denver je imao tiho veče i "samo" je dao maksimalan ugovor Džamalu Mareju, koji će stupiti na snagu od sezone 2020/21.

Orlando Medžik je potpisao ugovor sa Terensom Rosom (4 god, 54M) i Al-Farukom Aminuom (3 god, 29M), ali i, najznačajnije, Nikolom Vučevićem.

Nove ugovore, a neki i ekipe, dobili su Kristaps Porzingis, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Riki Rubio, Malkolm Brogdon...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: