Bogdanović dobio 73, Vučević 100 miliona dolara; Porzingis prestigao Jokića

Balkanski igrači u NBA ligi Bojan Bogdanović i Nikola Vučević dogovorili su veoma unosne saradnje početkom prelaznog roka.

Izvor: LN

Ponedeljak, 01.07.2019.

09:01

Bogdanović dobio 73, Vučević 100 miliona dolara; Porzingis prestigao Jokića
Photo by Abbie Parr/Getty Images

Crnogorski centar Vučević se dogovorio da ostane u Orlando Medžiku, gde će u naredne četiri sezone zaraditi okruglo 100 miliona dolara.

Vučević će time postati tek drugi igrač u istoriji franšize koji će potpisati ugovor vredan barem devet cifara, posle Rašada Luisa koji je 2007. dobio šestogodišnji ugovor u vrednosti od 118 miliona dolara.

Crnogorac, koji je minule sezone prvi put bio Ol-star, imao je prosek od 20,8 poena i 12 skokova po meču tokom najbolje sezone u karijeri.

Hrvatsko krilo Bogdanović napustilo je Indijana Pejserse i dogovorilo se sa Juta Džezom oko detalja ugovora vrednog 73 miliona dolara na četiri godine.

Bogdanović dolazi u Jutu kao opcija koja se otvorila nakon što je Džezu propala želja za dovođenjem Nikole Mirotića, koji je na putu za Barselonu. Juta će, da bi dovela Bogdanovića, morati da se oslobodi Derika Fejvorsa.

Indijana je Bogdanovića zamenila Malkolmom Brogdonom, kombo-bekom Milvoki Baksa, koji će u Indijani zaraditi 85 miliona dolara u naredne četiri godine.

30-godišnji Bojan je prošle sezone imao prosek od 18 poena i 4 skoka po meču.

Što se ostalih evropskih igrača tiče – Riki Rubio je odlučio da pređe u Finiks Sanse uz trogodišnji ugovor vredan 51 milion dolara.

Rubio je bio blizu odlaska u Indijanu, ali se na kraju ipak odlučio za Sanse, koji već nekoliko godina ne mogu da pronađu pravu opciju na poziciji broj jedan.

On je prošle sezone imao 12,7 poena i 6 asistencija po meču, a te procente je podigao tokom plej-of serije u kojoj je Juta igrala protiv Hjustona.

Kristaps Porzingis se, prema očekivanjima, odlučio da prihvati maksimalan, petogodišnji ugovor od Dalas Maveriksa, koji su ga ove godine doveli, ali za koje još nije odigrao nijedan meč.

Porzingis će u narednih pet godina zaraditi 158 miliona dolara, što će, barem dok Janis Adetokumbo ne potpiše svoj, biti najveći ugovor za nekog Evropljanina u istoriji NBA lige. Iza njega će ostati naš Nikola Jokić sa "samo" 146 miliona.

Letonac bi trebalo da se vrati na parket početkom naredne sezone i pomogne Luki Dončiću u "renoviranim" Maveriksima.

Mario Hezonja ostaće u NBA ligi, ali ne kao član Njujork Niksa. On se dogovorio sa Portland Trejlblejzersima oko dvogodišnje saradnje (druga godina uz igračku opciju) za, za sada, nepoznatu svotu novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: