Važni sati za Denver – šta će s Milsapom? Da li će krenuti po zvezdu?

Denver Nagetsi moraće u narednih nekoliko sati da odluče šta će da urade sa ugovorom Pola Milsapa.

Izvor: PT

Petak, 28.06.2019.

18:00

Važni sati za Denver – šta će s Milsapom? Da li će krenuti po zvezdu?
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Milsap, koji ima 34 godina, leta 2017. potpisao je trogodišnji ugovor vredan 90 miliona dolara, od čega mu je 60 miliona bilo zagarantovano.

To znači da Nagetsi ovog leta imaju mogućnost da, ili ne produže saradnju s njim i tako ga učine slobodnim igračem, ili produže i plate mu još 30.000.000 za sezonu 2019/2020.

Iskusni krilni centar prethodne dve sezone imao je dosta uspona i padova i svi su saglasni da ne vredi baš ovoliki novac, ali ako Denver bude gledao ka budućnosti, možda odluče da produže saradnju s njim za istu sumu novca.

Zašto? Jednostavno, Denver ima lepo sklopljen mladi tim i Milsap znači ovoj ekipi više nego što može da se vidi u njegovim brojkama. Takođe, Nagetsi imaju prostora u seleri kepu i 30 miliona ih neće "ubiti", i narednog leta će imati isto toliko, ako ne i više prostora u budžetu.

Pojednostavljeno, ako Denver odluči da plati Milsapa 30.000.000, to znači da ekipa iz Kolorada nigde ne žuri, da je zadovoljna mladim jezgrom i što je najvažnije, leta 2020. imaće mesta u "seleri kepu".

Druga mogućnost, kojoj se većina nada, je da Nagetsi odbiju mogućnost da plate iskusnog krilnog centra i da uđu u pregovore s njim – duži ugovor, ali za manje novca. Recimo, da mu ponude dvogodišnji/trogodišnji ugovor vredan od 10 do 15 miliona dolara godišnje. Ukoliko bi to uradili, onda bi imali više prostora u budžetu ovog leta i mogli bi da dovedu još nekog dobrog košarkaša.

Međutim, ako gledamo na duže staze, to bi moglo da stvori potencijalni problem za naredno leto. Tada će Džamal Mari biti u mogućnosti da potpiše novi ugovor, a kako ga u Denveru veoma cene, verovatno će hteti da mu ponude maksimalan ugovor.

Problem će biti sledeći – da li će imati prostora za maksimalan ugovor? Ako daju Milsapu 10-15 miliona i ako dovedu još nekog dobrog košarkaša ovog leta... Zato, nemojte se iznenaditi ako Nagetsi iskoriste mogućnost u ugovoru Pola Milsapa i produže saradnju s njim na još godinu dana (30.000.000 dolara).

Denver ima još nekoliko sati da odluči šta će uraditi, pošto uskoro kreće "free agency", odnosno prelazni rok u NBA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: