"Mršavi Janis, kršni Jokić, Harden bez brade i polomljeni Džordž... Sve je moguće" FOTO

Četvorica najboljih košarkaša NBA lige u protekloj sezoni su prošli kroz trnovit put do zvezda u igri između obruča.

Izvor: SV

Sreda, 26.06.2019.

13:24

EPA/JASON SZENES

Najkorisniji igrač sezone, krilni košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo je u ligu stigao praktično bez mišića, a za svega pet godina je izrastao u pravu zver na parketu.

Grčki reprezentativac je u prvoj sezoni beležio svega nešto manje od sedam poena po utakmici, uz 4,4 skoka i manje od dve asistencije.

U godini koju je završio kao MVP, Adetokumbo je upisivao 27,7 poena, 12,5 skokova i 5,9 uspešnih dodavanja po meču.

Drugi u ovosezonskom izboru je bio Džejms Harden, momak koji je uspeo da izađe iz senke Rasela Vestbruka i Kevina Durenta, prelaskom iz Oklahome u Hjuston, gde je postao prva zvezda tima i igrač oko koga se vrti bukvalno svaka akcija.

Na trećoj poziciji se našao Pol Džordž, nekada lider sjajne generacije Indijane i igrač koji je prošao težak period oporavka od katastrofalne povrede noge, zarađene u dresu reprezentacije SAD tokom priprema za Olimpijske igre u Riju.

Četvrto mesto je pripalo Nikoli Jokiću, o čijem putu se već sve veoma dobro zna...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: