Počela Big3 sezona – dominirali Džonson i Evans, oduševio i Oden VIDEO

Počela je nova, treća sezona Big3 šampionata, koji bi mogao da se opiše kao NBA verzija basketa 3x3.

Izvor: AK

Ponedeljak, 24.06.2019.

16:35

Počela Big3 sezona – dominirali Džonson i Evans, oduševio i Oden VIDEO
Photo by Andy Lyons/BIG3/Getty Images

Zahvaljujući spektakularnim imenima koja nastupaju, Big3 ove sezone prenosi i američka nacionalna televizija CBS.

Već prvog vikenda u Indijanapolisu i Detroitu gledaoci su mogli da uživaju u zanimljivim okršajima bivših NBA zvezda, a u centru pažnje bili su Džo Džonson i Greg Oden.

Pročitajte još Amerikanci žale što su "izgubili" Buluta: On je srpski Majkl Džordan Nekadašnji superstar Atlente i Bruklina Džonson je dominirao u pobedi "Triplets" nad "Aliens" sa dabl-dablom od 27 poena i 16 skokova.

U istom meču, veliku pažnju privukao je i igrač "vanzemaljaca", nekadašnji prvi pik Oden kojem su povrede upropastile karijeru.

Fantastičan je bio i Redži Evans sa 22 poena i 23 skoka u pobedi "3 Headed Monsters" nad "Trilogy" sa 51:46.

Najubedljivija je bila ekipa Power koja je razbila "3's Company" 50:38 uz 28 poena Katina Moblija, koji je pogodio pet trojki. Najneizvesnije je bilo u duelu "Killer 3's" i "Tri-State" gde su "Ubice trojkama" slavile 54:52.

Nesuđeni tim našeg najboljeg basketaša Dušana Buluta "Ball Hogs" izgubio je od "Ghost Ballers" 50:39.

Sledećeg vikenda domaćini su Šarlot i Filadelfija. U Big3 šampionatu učestvuje 12 ekipa, a pobednik je prvi tim koji postigne 50 poena.

Ne postoje zvanični podaci o platama igrača, ali se spekuliše da su slične kao prošle sezone kada su dobijali oko 10.000 dolara po utakmici.

S obzirom da regularni deo sezone ima devet vikenda, to znači da najmanje zarade 90.000 dolara, a finalisti dodatnih 30.000.
Photo by Gregory Shamus/Big3/Getty Images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: