Divac u fotofinišu draftovao Marinkovića – Vilijamson prvi pik, izabran i Smailagić!

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac odlučio je da kao 60, poslednjeg pika na NBA draftu izabere košarkaša Partizana Vanju Marinkovića.

Izvor: PT

Petak, 21.06.2019.

00:55

Divac u fotofinišu draftovao Marinkovića – Vilijamson prvi pik, izabran i Smailagić!
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Naš legendarni košarkaša tako je "doveo" i trećeg srpskog igrača, pošto u Sakramentu već igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Marinković nije otišao sa velikim ambicijama u Sjedinjene Američke Države, međutim Divac zna o kakvom se igraču radi i nisu mu bili potrebni treninzi kako bi video Vanjin stil igre.

Bek Partizana idealno se uklapa u sistem NBA, pošto ima dobar šut za tri poena, kao i mogućnost da brani više pozicija. Marinković u Evropi do sada nije ispunio sav potencijal i videćemo da li će ostatiti ovde ili će odmah da se zaputi u NBA.

Kada je reč o glavnoj zvezdi večeri, Nju Orleans Pelikansi izabrali su s prvog mesta Zajona Vilijamsona.

Očekivano Pelikansi su se odlučili za nekadašnjeg studenta Djuka, koji je svojim partijama u srednjoj školi, a potom i koledžu skrenuo pažnju na sebe.

Od Vilijamsona se očekuje mnogo u najjačoj ligi na svetu, pošto je prvi košarkaš još od Lebrona Džejmsa, koji je privukao ovoliku pažnju.

Prva tri pika na ovogodišnjem Draftu bila su 99 odsto poznata, pa je tako Dža Morent, kao što se i očekivalo, završio u Memfisu, a Ar Džej Beret u Njujorku.

Grizlisi i Niksi dobili su šta su želeli, a to su mladi talentovani igrači, koji su projektovani da jednog dana budu superstarovi u NBA ligi. Pre nego što krenemo na ostatak prve runde treba spomenuti mladog srpskog košarkaša Alena Smailagića. Momak rođen u Beogradu prethodne sezone igrao je u razvojnoj ligi u Americi, a na ovogodišnjem Draftu izabrali su ga Golden Stejt Voriorsi kao 39. pika!

Pre početka Drafta videli smo trejd u kojem su Pelikansi ustupili četvrtog pika Atlanti Hoks. Opširnije o tome pročitajte OVDE. Hoksi su potom s četvrtog mesta izabrali Diandrea Hantera s Virdžinije.

Potom su usledili Kavsi koji su uzeli Dariusa Garlanda, dok je Minesota putem trejda došla s 11. do šestog mesta, s kojeg su izabrali Džareta Kulvera. Plejmejker Kobi Vajt završio je na sedmom mestu (Čikago), dok su prvih deset kompletirali Džekson Hejs (Pelikans), Rui Hačimura (Vizards), Kem Rediš (Hoks).

Usledila je druga polovina druge runde gde su nama najzanimljiviji pikovi Indijane i San Antonija. Pejsersi su birali Gogu Bitadzea iz Mege sa 18. pozicije, a Sparsi Luku Šamanića iz Olimpije sa 19. mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: