Pao dogovor Memfisa i Jute – Konli je novi "Džezer"

Američki plejmejker Majkl Konli trejdovan je iz ekipe Memfis Grizlisa u Jutu Džez u zamenu za tri igrača i određene kompenzacije.

Izvor: SN

Sreda, 19.06.2019.

17:51

Pao dogovor Memfisa i Jute – Konli je novi
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Kako prenose američki mediji, Memfis Grizlisi poslali su Majka Konlija u Jutu u zamenu za Grejsona Alena, Kajla Korvera, Džeja Kraudera, ali i neke pikove.

Memfis je objavio da će na predstojećem NBA draftu pokupiti mladog Dža Morenta sa Mari Stejt univerziteta i čini se da su učinili sve da mu "očiste put" u redovima Grizlisa.

Već neko vreme se govorilo o potencijalnom trejdu Majka Konlija, spominjale su se brojne ekipe poput Bostona i Indijane, ali momak koji je protekle sezone upisao 21poen i 6 asistencija u proseku postaće bekovski par mladom i eksplozivnom Donovanu Mičelu.

Konli je tip igrača koji se angažuje na obe strane terena, ali je isto tako i tip igrača sa velikim ugovorom, ako se setimo on je prvi igrač koji je potpisao maksimalnim ugovor kada se "seleri kep" povećao.

Juta će naredne sezone imati oko 91 milion slobodnog prostora za maksimalne ugovore, a kako kažu košarkaški insajderi, moguće je da se taj prostor dodatno poveća preuređenjem određenih ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: