"Voriorsi su krivi jer su Durenta naterali da igra"

Legendarni košarkaš Čarls Barkli govorio je o povredi Kevina Durenta kojom je sebi doveo u pitanje i narednu sezonu.

Izvor: LN

Sreda, 12.06.2019.

17:21

Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Durent se vratio na teren posle mesec dana pauze nakon povrede lista, ali uspeo da odigra nepunih 12 minuta pre nego što je opkidao Ahilovu tetivu u petom meču finala protiv Toronta.

Predsednik košarkaških operacija Bob Majers je posle meča rekao da "niko nije kriv" za to što je Durent naizgled nespreman ponovo zaokračio na parket, ali i dodao da "ako nekog javnost želi da krivi, neka krivi njega (Majersa)".

Čarls Barkli je bio gost emisije "Get Up", u kojoj je jasno rekao ko je kriv za to što je Durent obnovio povredu.

"Pitate se celo jutro da li nekoga treba kriviti... Da, treba – Golden Stejt Voriorse jer su naterali Durenta da igra", rekao je Barkli i dodao:

"Zbog svih medijskih članaka i svega što se pričalo, da su Voriorsi nezadovoljni time što Durent neće da rizikuje obnavljanje povrede, Durent mora da je osetio neki pritisak. Tako da krivim Voriorse što se povredio, nisu smeli da mu dozvole da igre".


On kaže da odluku nije trebalo da donese Durent i još jednom ponavlja da su krivi Voriorsi.

"Mislim da o tome nikada ne sme da odlučuje igrač, jer oni uvek žele da igraju. Ali, mislim da ako pitate bilo koga razumnog, on će vam reći da neko ko nije igrao pravu košarku mesec dana ne bi trebalo da igra utakmicu dan nakon što je površno trenirao jedan dan", pojasnio je legendarni košarkaš.

Opširnije o tome šta Barkli misli možete videti OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: