Dan kada je Greg "ukrao" Manua VIDEO

Na današnji dan pre 20 godina u NBA ligu je sa 57. mesta na draftu stigao jedan od najboljih stranaca koji je ikada zaigrao u najjačem košarkaškom takmičenju.

Izvor: SV

Sreda, 12.06.2019.

10:38

Dan kada je Greg
EPA/David Maxwell

Potpuno ispod radara, posle brojnih igrača koji nisu ostavili nikakav trag u NBA ligi, Greg Popovič je za San Antonio Sparse izabrao Emanuela Đinobilija.

Argentinac nije odmah krenuo put Teksasa, ostao je još jednu sezonu u Kalabriji, a potom je dve godine nastupao za Virtus iz Bolonje.

Od 2002. do 2018. godine je nosio dres Sparsa i zajedno sa Timom Dankanom i Tonijem Parkerom činio jednu od najvećih “velikih trojki“ u istoriji NBA lige.

Đinobili je osvojio četiri šampionska prstena, odigrao je i dva Ol-star meča, a 2008. godine je izabran za najboljeg šestog igrača.

Najveću čast je dobio od Sparsa, koji su penzionisali broj 20, koji je on nosio punih 16 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: