Kari i Tompson zablistali u završnici – Voriorsi ostali u životu!

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Toronto Reptorse sa 106:105 i produžili finalnu seriju NBA lige.

Izvor: LN

Utorak, 11.06.2019.

08:07

Kari i Tompson zablistali u završnici – Voriorsi ostali u životu!
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Voriorsi su pobedom u "Air Canada" centru smanjili na 3-2 u seriji i obezbedili barem još jedan meč finala.

Utakmicu je obeležila teška povreda Kevina Durenta, koji se vratio na teren posle mesec dana odsustva i verovatno uništio dobar deo svoje naredne sezone.

Aktuelni šampion bio je pod velikim pritiskom, ali ih to nije ometalo na početku utakmice. Imali su prednost tokom gotovo celog prvog poluvremena, u jednom trenutku i dvocifrenu (54:43), a na pauzu otišli sa +6.

Tokom treće četvrtine gosti su ponovo povećali razliku i otišli na +14, ali su Reptorsi opet uspeli da smanje rezultatatski minus (84:78).

Prednost Voriorsa se "topila" tokom četvrte četvrtine i Kanađani su uspeli da dođu do potpunog preokreta. Napravili su seriju i došli do +6 (103:97), a Kavaj Lenard je priredio pravi šou brojnoj publici koja je došla da proslavi potencijalno osvajanje prvog šampionskog prstena u istoriji franšize.

Ipak, Golden Stejt je uspeo da na furiozan način okonča duel – Kari je pogodio jednu, a Tompson dve trojke, za seriju od 9:0 kojom su gosti bili na "kormilu".

Lauri je uspeo da prekine niz gostiju i pogodi za dva poena, a GSW je mogao da stavi tačku na i, da nije usledio faul u napadu neopreznog Demarkusa Kazinsa, koji je dao Torontu 15,7 sekundi da dođu do pobede.

Upravo je Lauri bio taj kod kojeg je završila lopta za šut odluke, ali iz relativno solidne pozicije nije pogodio ni obruč.

Najbolji kod pobednika bili su Kari (31p, 8sk, 7as) i Tompson (26p, 6sk, 4as), a pratili su ih Kazins sa 14 poena i šest skokova i Grin sa po deset poena i skokova, ali i osam uspešnih dodavanja.

Povređeni Durent, kojem je pukla Ahilova tetiva, za 12 minuta ubacio je 11 poena.

Na drugoj strani ponovo nezaustavljiv bio je Kavaj Lenard sa 26 poena, 12 skokova i šest asistencija. Lauri je dodao 18, Gasol 17, a Ibaka 15 poena.

Naredni, šesti meč serije igra se u Ouklendu u petak od 3 časa posle ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: