Toni Parker objavio kraj karijere!

Toni Parker, francuski košarkaš, zvanično je objavio kraj svoje profesionalne igračke karijere.

Izvor: LN

Ponedeljak, 10.06.2019.

18:33

Toni Parker objavio kraj karijere!
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Parker je kao razlog za povlačenje naveo da "više ne može da bude Toni Parker".

Francuz je najveći deo svoje karijere proveo u San Antonio Sparsima, za koje je igrao 17 godina, dok je prošlu sezonu, ispostavilo se poslednju, proveo u Šarlot Hornetsima.

"Mnogo emocija je uključeno u kraj moje košarkaške karijere. Bilo je to sjajno putovanje koje nisam mogao da zamislim ni u najluđim snovima. Sve to što sam proživeo u NBA i sa reprezentacijom Francuske... Hvala vam na svemu", napisao je Parker.

Parker je postao istinska legenda Sparsa, sa kojima je osvojio četiri šampionska prstena i šest puta bio Ol-star, dok je takođe rekorder po broju asistencija te franšize sa 2.355.

"Mamuze" su Tonija izabrale kao 28. pika na draftu 2001. godine i ubrzo je postao jedan od glavnih "šrafova" ekipe Grega Popoviča. Najveći uspeh ostvario je 2007, kada je bio MVP finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: