NBA liga kaznila Kliperse zbog "Kavaja Lenarda"

Čelnici NBA odlučili su da kazne Los Anđeles Kliperse zbog neprimerenih komentara.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Harry How/Getty Images
Photo by Harry How/Getty Images

Letnja pijaca velika je stvar u gotovo svim ekipnim sportovima. Ekipe jure igrače koji ostaju bez ugovora i nekada se ne libe da prekrše pravila kako bi sklopili što jaču ekipu, pa je NBA liga pronašla način da se bori sa povredom pravila.

Jedno od stvari koje su uveli je čuveni "Tampering rule" iliti pravilo koje brani ekipa da podmićuju igrače i da ih mame tokom ili van sezone.

Trener Los Anđeles Klipersa, Dok Rivers, pohvalio je zvezdu Reptorsa Kavaja Lenarda za nestvarne partije u ovogodišnjem plej-ofu, rekavši da je pružio partije koje su najsličnije onim koje je svojevremeno pružao Majkl Džordan.

Njegovi komentari su okarakterisani kao neprimereni, odnosno, određeni kao kompliment upućen Lenardu da ga "pridobiju" kako bi na leto odabrao njihov tim, pošto mu ugovor sa Torontom ističe.

Tako su Klipersi kažnjeni sa 50 hiljada dolara za gore pomenuti "tampering rule". Naravno, ovo nije jedini primer zloupotrebe komentara i poznanstava koje smo videli ove sezone.

Na primer, pre nekoliko meseci smo imali situaciju da posle utakmice Los Anđeles Lejkersa i Nju Orleans Pelikansa, prva zvezda Pelikansa Entoni Dejvis sedi na večeri sa Lebronom Džejmsom i njihovim agentom (od letos je Dejvis pod patronatom Riča Pola, nakon napuštanja agencije Vaserman) i ubrzo potom te večere kreće saga Dejvis – Lejkersi, čiji ishod i dalje čekamo.

Tada se dobar deo lige bunio pozivajući se na "tampering rule", da bismo nešto kasnije videli kaznu za Lejkerse, kada je Medžik Džonson hvalio igrača pod ugovorom – Janisa Adetokumba, što je takođe okarakterisano kao neadekvatno i Lejkersi su dobili novčanu kaznu.

strana 1 od 46 idi na stranu